Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012


"Παραλύει" η χώρα

Πρώτη καταχώρηση: 26/09/2012
06:31Κοινωνία
Η 24ωρη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενόψει της οριστικοποίησης του πακέτου μέτρων “νεκρώνει” τη χώρα.
Στην απεργία συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, γιατροί, δικαστικοί, δάσκαλοι, καθηγητές, πανεπιστημιακοί, δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, τραπεζοϋπάλληλοι και έμποροι.
Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί απεργιακή συγκέντρωση, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα
Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν κανονικά από τις 09:00 έως τις 21:00, ενώ το Τραμ θα λειτουργεί από τις 06:00 έως τις 24:00 και όχι 06:00 με 22:00, όπως αρχικά είχε μεταδοθεί.
Υπενθυμίζεται ότι το Μετρό θα έχει τέρμα τη Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ κλειστοί θα είναι οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο Προαστιακός
Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν την Τετάρτη οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο προαστιακός αλλά και τα λεωφορεία που πραγματοποιούν οδικές μεταφορές. Εξαίρεση αποτελούν οι τουριστικές αμαξοστοιχίες στις διαδρομές:
-Πύργου- Ολυμπίας- Κατακόλου και
-Διακοφτού- Καλαβρύτων.
Επιπλέον, από την εταιρία ανακοινώθηκε, ότι και την Τρίτη ματαιώνονται ορισμένα δρομολόγια, καθώς η απεργία ξεκινάει από τις 12 τα μεσάνυχτα.
Συγκεκριμένα, ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:
 500 (Αθήνα- Θεσσαλονίκη).
501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα).
1686 (Αλεξανδρούπολη- Δίκαια).
2536 Αθηνών- Χαλκίδας- Αθηνών.
753 Θεσσαλονίκης- Έδεσσας- Θεσσαλονίκης.
3593-3592 Θεσσαλονίκης- Λάρισας- Θεσσαλονίκης.
2576-2577 Λάρισας- Βόλου- Λάρισας.
Επίσης, λόγω της απεργίας, δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

Δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια
Ήδη, έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μείνουν «δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια.

ΕΣΕΕ
Στάση εργασίας αντί κλεισίματος των καταστημάτων την ημέρα της γενικής απεργίας προτείνει η συνομοσπονδία των εμπόρων (ΕΣΕΕ), τονίζοντας πως «για το ελληνικό εμπόριο το κλείσιμο των καταστημάτων είναι πλέον εφιάλτης και όχι τρόπος διαμαρτυρίας».

Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι
Τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α.) που καλεί όλα τα μέλη του να απεργήσουν και να παραμείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι κλειστοί.

Οι πλειστηριασμοί
Σύμφωνα με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, στην κινητοποίηση της Τετάρτης θα συμμετέχουν και οι συμβολαιογράφοι. Έτσι, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα συμβολαιογραφεία, καθώς και τα γραφεία των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων όλης της χώρας, ενώ οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους και τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Τα φαρμακεία - Οι γιατροί
Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία με τους φαρμακοποιούς να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι από τον χώρο της Υγείας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ να κατεβαίνουν και αυτοί στους δρόμους.

Εφοριακοί
Η ΠΟΕ ΔΟY ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στη Γενική Απεργία της Τετάρτης, με στόχο καμιά υπηρεσία του υπουργείου να μην λειτουργήσει.Επίσης, κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις και προκηρύσσει 48ωρη απεργία για τις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι Δικαστικοί
Στον χώρο της Δικαιοσύνης, η γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε να συνεχίσει τη διακοπή των συνεδριάσεων των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, οπότε σε νέα συνέλευση θα αποφασίσουν τυχόν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Τα βενζινάδικα
Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη έως τις τρεις μετά το μεσημέρι και τα βενζινάδικα, αφού οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων αποφάσισαν να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει κηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ).
H ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε κλείσιμο των καταστημάτων στις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 3 το μεσημέρι και μαζική παρουσία στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι οργανώσεις των εργαζομένων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επερχόμενα νέα μέτρα.

Ταξί
Την απόφασή του να μη συμμετάσχει ο κλάδος των ταξί στην απεργία, επαναλαμβάνει με νέα ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), με την οποία απαντά σε μέσα ενημέρωσης που «είτε από λάθος πληροφόρηση, είτε εσκεμμένα», τους «κατεβάζουν στην απεργία».

Ματαιώσεις πτήσεων
Με τρίωρη στάση εργασίας θα συμμετάσχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης.
               PIGI  ENIKOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου