Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013


Αλλοδαποί εισέπρατταν στην Κρήτη παράνομα επιδόματα από τον ΟΑΕΔ


Μεγάλη απάτη με προσπάθεια είσπραξης μαϊμού επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ αποκαλύφθηκε στην Κρήτη, όπως ...
αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει η πταισματοδίκης Ηρακλείου, 21 αλλοδαποί προσήλθαν στον ΟΑΕΔ και κατέθεσαν δικαιολογητικά προκειμένου ν επιδοτηθούν λόγω ανεργίας.


Μεταξύ των δικαιολογητικών που κατέθεσαν ήταν η βεβαίωση-δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου (απόλυση) από διάφορους εργοδότες και βεβαίωση εργοδότη του ΙΚΑ για τις ημέρες εργασίας τους.


Από την έρευνα που έκαναν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές (ΙΚΑ, ΔΟΥ κλπ) προέκυψε ότι τα κατατεθέντα στοιχεία ήταν αναληθή και ότι σκοπός των εμπλεκόμενων αλλοδαπών ήταν να εξαπατήσουν τον ΟΑΕΔ, "τσεπώνοντας" τα επιδόματα ανεργίας, χωρίς φυσικά να τα δικαιούνται.


Με βάση τα όσα αναφέρονται, οι αλλοδαποί έναντι χρηματικού ποσού, προμηθεύονταν πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης ακόμα και από ανύπαρκτους εργοδότες και προσκόμιζαν πλαστογραφημένα στοιχεία ενσήμων.


Οι δικαστές καλούν μάρτυρες για την υπόθεση ενώ ερευνάται και ο ρόλος μιας λογίστριας στην προσπάθεια εξαπάτησης του ΟΑΕΔ.Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου