Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013


Επτά χρόνια δράσης είχε η ομάδα των τοκογλύφων από την μία άκρη ως την άλλη της χώρας


Από την Κέρκυρα ως την Αθήνα και από τη Βέροια ως την...
Πάτρα είχε δραστηριοποιηθεί το κύκλωμα το τεράστιο κύκλωμα των τοκογλύφων που δρούσε επί τουλάχιστον μια επταετία.


Το απάρτιζαν τέσσερις δομημένες ομάδες που συνδέονταν μεταξύ τους και, στήνοντας επιχειρήσεις- «βιτρίνες», νομιμοποιούσαν τα παράνομα έσοδά τους που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ!


Τα μέλη του κυκλώματος δάνειζαν διάφορα χρηματικά ποσά στα θύματά τους με μηνιαίο επιτόκιο που έφτανε ως και 100%! Αν δεν μπορούσαν να επιστρέψουν τα ποσά που είχαν δανειστεί, τους άρπαζαν με απειλές ή και με τη βία τα κινητά ή ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία. Τουλάχιστον 47 έμποροι και επιχειρηματίες είχαν πέσει θύματα της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες οι οποίες κράτησαν ενάμισι χρόνο.


Τα ηνία των ομάδων του κυκλώματος που δρούσαν από το 2005, κρατούσαν τρεις τσιγγάνοι έμποροι ηλικίας 58, 45 και 61 χρόνων που έχουν συγγενικές σχέσεις και άλλος ένας 64χρονος Έλληνας έμπορος. Στις υποθέσεις τοκογλυφίας, πλαστογραφίας, εκβιάσεων, απάτης και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος εμπλέκονται συνολικά 63 άτομα, τρία από τα οποία έχουν πεθάνει. Οι άνδρες της Ασφαλείας Κέρκυρας συνέλαβαν 24 Έλληνες μεταξύ των οποίων τα τέσσερα ηγετικά στελέχη.


Στα σπίτια των αρχηγών κατασχέθηκαν αντίγραφα επιταγών, σημειώσεις με στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και εννέα πολυτελή οχήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, τοκογλυφία κατ΄ επάγγελμα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αρπαγή ενός ιδιοκτήτη εστιατορίου, ένοπλη απειλή και εκβίαση, πλαστογραφία και διακεκριμένες κλοπές.Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου