Τρίτη 12 Μαρτίου 2013


Βίαιη προσαγωγή εξετάζει η Προανακριτική για τους συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Δεν αποκλείεται ακόμα και να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή των τεσσάρων συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου μετά την...
άρνησή τους να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το θέμα θα συζητήσει το απόγευμα η Προκαταρκτική Επιτροπή καθώς σε έγγραφο που εστάλη στο προεδρείο της τα τέσσερα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών ενημερώνουν τα μέλη της ότι δεν προτίθενται να παραστούν, παρά το γεγονός ότι την τρέχουσα εβδομάδα ήταν προγραμματισμένες οι καταθέσεις τους.

 Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι των Μαρίνας και Ελένης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Συκιαρίδη εξήγησαν ότι οι πελάτες τους είναι ήδη κατηγορούμενοι και δεν υποχρεούνται να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής.

 Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, οι τελικές αποφάσεις των μελών της Επιτροπής –για το πώς θα χειριστούν τα νέα δεδομένα και θα διαπιστώσουν εάν υπάρχουν νομικά περιθώρια ώστε να απαιτήσουν από τους κρίσιμους μάρτυρες να παραστούν άμεσα ενώπιόν τους– αναμένεται να ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση.

 in.gr                   Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου