Κυριακή 17 Μαρτίου 2013


Κατά της «Ευρώπης των αγορών» οι Ισπανοί

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν χθες τους δρόμους της Μαδρίτης και άλλων μεγάλων πόλεων της Ισπανίας, ζητώντας μια «Ευρώπη των ανθρώπων» και όχι μια...
Ευρώπη των αγορών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κινήματος των Αγανακτισμένων το οποίο καταγγέλλει την ανικανότητα των Ευρωπαίων ηγετών να βρουν μιας λύση στην κρίση.

«Δεν χρωστάμε τίποτα. Δεν πληρώνουμε» είχαν γράψει οι διαδηλωτές σε ένα πανό στο Βαγιαδολίδ. Το σύνθημα αυτό, που αναφερόταν κυρίως στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, κυριάρχησε και στη διαδήλωση της Μαδρίτης. «Έξω η τρόικα» και «Να ξεφορτωθούμε την Ευρώπη του κεφαλαίου» φώναζαν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι που έκαναν πορεία μέχρι την Πουέρτα δελ Σολ, την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας που είχε καταληφθεί επί πολλούς μήνες το 2011 από τους Αγανακτισμένους.

«Η κρίση-απάτη τσακίζει την κοινωνική ειρήνη», «Οι διεφθαρμένοι στη φυλακή», «Αυτή η λιτότητα καταστρέφει και σκοτώνει» είχαν γράψει στα πλακάτ που κρατούσαν και στα οποία εξέφραζαν την οργή τους για τις περικοπές, την ανεργία και τη διαφθορά.

«Θέλουμε να καταγγείλουμε την κατάσταση στην Ευρώπη όπου σώζουν τους τραπεζίτες και την πληρώνουμε εμείς», εξήγησε η Τερέζα Παρτίδα, μια άνεργη 60χρονη γυναίκα. «Πρόκειται για απατεώνες και κλέφτες. Είναι ντροπή», συμπλήρωσε μια 52χρονη ηθοποιός, η Μπεγκόνια Κρέσπο, αναφερόμενη στην υπόθεση των χρημάτων που λάμβαναν υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος.

«Δεν θέλουμε πια αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς που δεν κάνουν τίποτα. Το καπιταλιστικό σύστημα είναι καταδικασμένο», σημείωσε ο Πέδρο Αγκούδο, ένας συνταξιούχος 73 ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ             Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου