Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«Να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτεροι»

Καμία δικαιολογία δεν ψάχνει ο Σάντος ενόψει του αγώνα με τη Λιθουανία
Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τη Λιθουανία στις 7 Ιουνίου που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες πρόκρισης της
Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

«Δεν πρόκειται να περιμένουμε, αφού κυνηγάμε τη νίκη. Θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι από αυτούς. Αυτό σημαίνει πως πρέπει αν είμαστε πιο δυνατοί πιο γρήγοροι και οργανωμένοι. Αν τα έχουμε όλα αυτά, θα μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη με λιγότερες ή περισσότερες δυσκολίες».

Για τον πλαστικό χλοοτάπητα του γηπέδου

«Δεν είμαστε εδώ για να ψάχνουμε για δικαιολογίες. Ισχύει αυτό, είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Τώρα το μοναδικό που θα πρέπει να σκεφτούμε είναι πως θα πάμε εκεί θα κάνουμε μια προπόνηση και θα μπούμε να παίξουμε.

Δεν πρέπει να αρχίσουμε να λέμε πως η Λιθουανία είναι μια μικρή ομάδα, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ούτε να μιλάμε για τα προβλήματα του γηπέδου με τον χλοοτάπητα.

Όλα αυτά είναι δικαιολογίες κι εμείς δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έτσι, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά».

Για το αν περιμένει αντίδραση από τους διεθνείς μετά την τελευταία ήττα

«Σίγουρα περιμένω μια αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές μου για το κακό αποτέλεσμα που είχαμε, αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα εάν αγωνιζόμασταν αμέσως μετά το παιχνίδι με τη Βοσνία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι μόνο το γεγονός πως καλούμαστε να δώσουμε ένα παιχνίδι μετά από τρεις μήνες, αλλά πως έχουν περάσει και τρεις μήνες που έχω να δω τους ποδοσφαιριστές μου.

Δυστυχώς αυτή είναι μια πραγματικότητα την οποία έχουμε αποδεχτεί στην Εθνική και δεν έχουμε τους παίκτες μας στη διάθεσή μας, αλλά και πάλι σας λέω πως θέλω να ψάξω για οποιαδήποτε δικαιολογία για οποιοδήποτε παράγοντα.

Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι για να μπορέσουμε να φέρουμε τη νίκη. Θα πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο πως είμαστε καλύτεροι, ανεξάρτητα από το ranking ή το τι πιστεύουμε εμείς για την αξία της Λιθουανίας».

Για τον Χολεμπας και τη θέση που θα χρησιμοποιηθεί

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής με επιθιτικογενή χαρακτηριστικά. Στον Ολυμπιακό παίζει κυρίως ως αριστερό μπακ, ενώ στην Εθνική έχει παίξει και στη μεσαία γραμμή.

Νομίζω πως μπορεί να αγωνιστεί και στη μία και στην άλλη θέση. Αυτό με διευκολύνει κι εμένα. Θέλουμε να επιλέξουμε μια ενδεκάδα που όταν θα έχει την μπάλα στα πόδια θα μπορεί να αναπτύσσεται ορθολογικά και σωστά για να πετύχουμε κάποιο γκολ και από την άλλη θα πρέπει να αμυνθούμε για να καταφέρουμε να κερδίσουμε σε αυτό το παιχνίδι».

Πηγή: sport-fm.gr           Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου