Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Οι πρωταθλητές της ασυδοσίας βρίσκονται παντού και παραμένουν ατιμώρητοι

Απίστευτες αποκαλύψεις για επίορκους και κοπανατζήδες των δημοσίων υπηρεσιών φέρνουν στη δημοσιότητα οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων. Άτομα που δεν πατούσαν ακόμη και για πέντε χρόνια στη δουλειά τους...

χωρίς δικαιολογητικό, γιατροί που υπερσυνταγογραφούσαν φάρμακα και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις προκαλούν αίσθηση, όπως και οι εξωφρενικά επιεικείς ποινές που επιβάλλονται στους πρωταγωνιστές τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος είχε καταφέρει να απουσιάζει από τη δουλειά του από την 1η Δεκεμβρίου 2006 έως και τις 9 Νοεμβρίου του 2011. Μάλιστα η... κοπάνα διαρκείας έγινε χωρίς ενημέρωση των προϊσταμένων ή την προσκόμιση του παραμικρού δικαιολογητικού και όλο αυτό το διάστημα ο συγκεκριμένος υπάλληλος έβγαζε και δεύτερο μισθό δουλεύοντας στην καφετέρια της αδερφής του. Το ακόμη πιο προκλητικό στην περίπτωση όμως είναι πως το πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε ποινή στέρησης αποδοχών για μόλις τρεις μήνες.

Η ίδια ποινή- χάδι επιβλήθηκε και σε έναν γιατρό του ΕΣΥ, που υπηρετούσε σε Κέντρο Υγείας, για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι παράνομα συνταγογραφούσε φάρμακα σε δεκάδες ασθενείς τα οποία δεν χρειάζονταν.

Οι απίστευτες περιπτώσεις δεν έχουν τέλος, αφού για παράδειγμα υπάλληλος της διεύθυνσης Μεταφορών στην Περιφέρεια της Κρήτης, που υπηρετεί στην υπηρεσία έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης επέτρεπε να εξετάζονται στη θέση των υποψηφίων άτομα που ήταν ήδη οδηγοί! Παρά τη δράση του, ο υπάλληλος τιμωρήθηκε μόνο με παύση έξι μηνών. 

Αντίθετα, «καθαροί» βγήκαν από την πειθαρχική διαδικασία τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ, που ευθύνονται για τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας, ενώ καμία ποινή δεν επιβλήθηκε ούτε σε γιατρό του ΕΣΥ- διευθυντή κλινικής στη Βόρεια Ελλάδα- ο οποίος παράλληλα με την δουλειά του στο νοσοκομείο απασχολούνταν και σε κέντρο πρόληψης ναρκωτικών.

Αναφερόμενος πάντως στο θέμα- και συγκεκριμένα στις αποφάσεις για τους επίορκους- ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιτζής, δήλωσε πως «από τότε που συμμετέχουν οι δικαστές στα πειθαρχικά συμβούλια, οι αποφάσεις έγιναν πιο σοβαρές πιο αιτιολογημένες».

dete.gr                      Διαβάστε περισσότερα

  SX.  EINAI  H  PERIFHMH  GENIA  TOY  POLITEXNIOY  ...OLA  AYTA  TA  BOLEMENA  APO TA  KAMMATA  TOYS  STO  DHMOSIO  GIATI  ALLOY  MEROKAMATO  DEN  UA BRISKAN...POY  LISTECAN  KAI  KATESTRECAN  MIA  OLOKLIRH  XVRA.....OI  SIMORIA  TOY  DIMOSIOY  TIS  METAPLITEYSIS....OI  EXROI  THS  ELLADOS???OI  DHMOSIOI  YPALLHLOI....H KATASTROFH  THS  ELLADOS???TA  LAMOGIA KAI  OI  TEMPELHDES   H  GENIA  TOY  POLYTEXNIOY...
  FOTIA KAI  TSEKOYRI  STHN  GENIA  TOY  POLYTEXNIOY...........
  FOTIA   KAI  TSEKOYRI  STOYS  DHMOSIOYS  YPALLHLOYS.........
                 ALEJANDROS  FILIPPOY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου