Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ο δημοτικός αστυνομικός με το πλαστό πτυχίο

Πρώτη καταχώρηση: 29/08/2013 - 17:56
Τελευταία δημοσίευση: 17:56Κοινωνία
Ο δημοτικός αστυνομικός με το πλαστό πτυχίο

Ο δημοτικός αστυνομικός με το πλαστό πτυχίο 

Την ανάκληση του διορισμού υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων, ο οποίος εργαζόταν στη Δημοτική Αστυνομία, αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών που είχε καταθέσει ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ήταν πλαστός. Ο δήμος Αθηναίων σημειώνει ότι το αντίγραφο τίτλου σπουδών που είχε καταθέσει ο υπάλληλος, δεν αντιστοιχεί με πτυχίο του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ουδέποτε ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του συγκεκριμένου πανεπιστημιακού τμήματος.
Ο διορισμός του υπαλλήλου ανακαλείται από τις 5/2/2004 και ο δήμος Αθηναίων προχωρά άμεσα σε καταλογισμό των μισθών που έλαβε έως σήμερα. Παράλληλα, κατατίθεται μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία.
Ο έλεγχος των αιτήσεων συμμετοχής και των δικαιολογητικών των επιτυχόντων που έχουν διοριστεί στο δήμο Αθηναίων, συνεχίζεται.



 pigi  enikos.gr





εκτύπωση

«Τα σκυλιά του πολέμου» (ξανά)

Πρώτη καταχώρηση: 29/08/2013 - 08:00
Τελευταία δημοσίευση: 19:00Ο Στάθης στον eniko
«Τα σκυλιά του πολέμου» (ξανά)

Δεν καταβάλλουν κανέναν κόπο για να μας δουλέψουν, για να μαςπαραμυθιάσουν. Με την ίδια προπαγάνδα, την ίδια επιχειρηματολογία, είκοσι χρόνια τώρα επιτίθενται.
«Χρήση χημικών όπλων» έκανε ο Σαντάμ Χουσεΐν -έλεγαν- ουδέποτε απεδείχθη, μάλιστα απεδείχθη το αντίθετο. Εισβολή. Αποτέλεσμα: διαμελισμόςτου Ιράκ. Εκατόμβες νεκρών. Διαρκές αιματοκύλισμα του λαού. Διάσπαση, πόλεμος των πάντων εναντίον των πάντων, Σουνίτες, Σιίτες, Κούρδοι, Χριστιανοί, μουσουλμάνοι φονταμενταλιστές, Αλ Κάιντα, μπααθιστές, όλοι μαλλιά κουβάριααιματοβαμμένα. Ούτε κατά τη ναζιστική κατοχή της Ευρώπης υπήρξε χώρα πλην της ΕΣΣΔ που να αιμορράγησε τόσον πολύ επί τόσον καιρό, όσον αιμορραγεί χρόνια τώρα το Ιράκ.
Τα ίδια με τη Λιβύη. Εισβολή από αέρος. Αποτέλεσμα: σήμερα κυβερνούν οι φύλαρχοι, οι εταιρείες πετρελαίων ντιρέκτ, οπλαρχηγοί της ΑλΚάιντα καθώς και κάθε είδους αιμοσταγής μακελάρης με φιλοδοξίες όρνιου. Μια ακόμα πραγματικά θαυμαστή «εξαγωγή δημοκρατίας», όπως αυτή που έγινε στην Αίγυπτο με αποτέλεσμα τον διχασμό του λαού και την ακόμα πιο εύκοληχειραγώγηση της χώρας.
Ενα συνονθύλευμα εχθρών, εχθρών-φίλων, χρήσιμων εχθρών, δημιουργημάτων των Αμερικανών (όπως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ή η Αλ Κάιντα), τζίνι που ξέφυγαν απ’ το λυχνάρι (όπως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ή η Αλ Κάιντα), «τρομοκράτες» (όταν χτυπούν τη Δύση), αντικαθεστωτικοί (όταν χτυπούν τον Ασαντ), ένα πλήθος τυραννικών καθεστώτων όπως της Σαουδικής Αραβίας, ένα πλήθος οργανώσεων, από τους Αλεβίτες έως τη Χεζμπολάχ, συνθέτουν ένα χαλιφάτο συμμαχιών της μιας ημέρας μέσα απ’ το οποίο η Δύση ασκεί την ιμπεριαλιστική της πολιτική στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, από τις στήλες του Ηρακλέους ώς το Αφγανιστάν.
Αλλοτε υπό την αμφιλεγόμενης νομιμότητας ομπρέλα του ΟΗΕ κι άλλοτε υπό απολύτως παράνομα σχήματα, όπως η «συμμαχία των προθύμων» που έπληξε και διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία, η Δύση βρίσκεται σε μια διαρκήκατάσταση Σταυροφορίας με σκοπό την κατοχή ή την ανάκτηση των Αγίων Τόπων του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, των αγωγών, των πρώτων υλών και των «ανθρώπινων πόρων», κατά τον νεολογισμό που εκφράζει στην εποχή μας την έννοια της σκλαβιάς.
Η Δύση διαιρεί και βασιλεύει. Μετά την επικράτηση των Ισλαμιστών στην Περσική Επανάσταση, την πτώση της ΕΣΣΔ και τη γενικευμένη υποχώρηση της Αριστεράς στον αραβικό κόσμο, η Δύση αλωνίζει. Ενα-ένα ξεριζώνει τα «αγκάθια» που ενοχλούν την πολιτική της, χθες ο Λίβανος, σήμερα η Συρία, αύριο το Ιράν, μεθαύριο η Τουρκία - ανεξαρτήτως συμμαχιών, χθεσινοί φίλοιαλέθονται, σημερινοί θα διαμελισθούν αύριο.
Τώρα ήρθε η σειρά της Συρίας. Με το πλακατζίδικο πρόσχημα της χρήσης χημικών αερίων, με την ίδια προβοκάτσια όπως τότε με τις ρουκέτες στο Σεράγεβο, η Δύση κινείται. «Ποιος ωφελήθηκε», και τότε και τώρα, απ’ αυτές τις εξώφθαλμα κατασκευασμένες καταστάσεις; αυτοί που εισέβαλαν! Και ουαίτοις ηττημένοις! Για παράδειγμα: οι Σέρβοι ηττήθηκαν τόσο βαθειά μέσατους, ώστε τώρα να παραδέχονται (οι εξ αυτών ξεφτιλισμένοι εθνικιστές) ότι Σέρβοι ήταν εκείνοι που έριξαν τις ρουκέτες στο Σεράγεβο. Οπως το ίδιο θα «παραδεχθούν» αύριο για τα χημικά αέρια στη Συρία τα ανδρείκελα που θα διαδεχθούν την τυραννία, αν αυτή καταρρεύσει.
Και είναι προς ονειδισμό μεγάλον η στάση όλων εκείνων των κομμάτων ου μην και των πολιτών στη Δύση που προέκριναν τις«ανθρωπιστικές επεμβάσεις», μάλιστα στο όνομα της κατάργησης τωνσυνόρων και της άμβλυνσης των εθνικισμών, να εισπράττουν τώρα το πιοαισχρό μπουκέτο εθνικισμών να θάλλει στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τα πέριξ καθώς και το πιο αισχρό λουτρό αίματος να πνίγει τον μουσουλμανικό κόσμο. Αν ο κόσμος αυτός επέστρεψε
στον φονταμενταλισμό, τα τσαντόρ και τη σαρία, η άθλια ιμπεριαλιστική πολιτική της Δύσης τον έσπρωξε εκεί - άλλωστε «ο θεός ήταν πάντα μια καλή τιμωρία».
Τον έπιασε ο καημός τον Ομπάμα (και το πρωτόσκυλό του τονΚάμερον) για τα παιδιά που σκότωσαν κατά χιλιάδες τα τσιράκια τους στη Συρία, αλλά παραμένουν αδάκρυες για τα χιλιάδες χιλιάδων παιδιά που σκοτώνουν οιίδιοι καθημερινώς με τα χέρια τους, δηλαδή με τα όπλα τους και την πολιτική τους, πολλά χρόνια τώρα.
Οσο για τους ευφημισμούς που χρησιμοποιούν περί «χειρουργικών χτυπημάτων»«παράπλευρων» δυστυχώς «απωλειών» και «προστασίας αμάχων» είναι μπούρδες για όσους έχουν συνηθίσει να καταναλώνουν κλισέ. Οδυτικός τρόπος πολέμου είναι εκ φύσεως ολοκληρωτικός, όπως θα μπορούσαν να σας διαβεβαιώσουν οι Κορίνθιοι ή οι Καρχηδόνιοι του δευτέρου προ Χριστού αιώνα, ή οι χωριάτες του τριακονταετούς πολέμου. Αυτό το είδος πολέμου όχι μόνον είναι ολοκληρωτικό, αλλά μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε μόνονολοκληρωτικό. Οι Σοβιετικοί είχαν περισσότερες απώλειες αμάχων παρά μαχίμων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ίδιο και οι Πολωνοί - για να περιορισθώ σε ένα μόνον παράδειγμα. Οι νεκροί άμαχοι στο Ιράκ σήμερα είναι υπερπολλαπλάσιοι των μάχιμων που σκοτώθηκαν κατά την εισβολή και σκοτώνονται κατά την κατοχή.
Ο δυτικός τρόπος πολέμου δεν μασάει. Αλέθει. Εχει πάντα τρεις στόχους: α) τη συντριβή του αντιπάλου και τον εξαναγκασμό του σε διαπραγματεύσεις για μια ειρήνη - εις βάρος του, β) τον εκμηδενισμό του αντιπάλου και την παράδοσή του άνευ όρων - την υπαγωγή του σε καθεστώς κατοχής, γ) την εξόντωση του αντιπάλου και τον αφανισμό του - την ολοκληρωτική και τελειωτική εξαφάνισή του από προσώπου γης.
Αναλόγως των στόχων του κάθε πολέμου, είναι και τα μέσα που ο δυτικός τρόπος χρησιμοποιεί. Οι Ρωμαίοι ξεπάτωσαν όχι μόνον την υποτυπώδη τότε κρατική υπόσταση των Εβραίων, αλλά εκθεμελίωσαν και την ίδια τους την κοινωνική δομή - τους οδήγησαν στη διασπορά. Οι Αγγλοαμερικανοί βομβάρδιζαν με στρατηγικούς βομβαρδισμούς και λαμπάδιαζαν τις γερμανικές πόλεις καθ’ όλον το 1944-45, με τη Φρανκφούρτη να μετρά 60.000 νεκρούς σε μια μέρα και 43 γερμανικές πόλεις πάνω από 600.000 νεκρούς (Γενάρης-Μάρτης του 1945), ενώ την ίδια εποχή οι Αμερικανοί (Αύγουστος του 1945)πυρπολούσαν με εμπρηστικές βόμβες το Τόκυο, με 160.000 νεκρούς σε ένα απόγευμα. Βεβαίως τότε οι Σύμμαχοι πολεμούσαν έναν δίκαιο αμυντικόπόλεμο, έναν νόμιμο πόλεμο κατά του φασισμού και του μιλιταρισμού. Τότε, τα«τέκνα του διαφωτισμού», οι αστικές δημοκρατίες και οι κομμουνιστές της ΕΣΣΔ, βρέθηκαν στο ίδιο πλευρό εναντίον των τέκνων του αντιδιαφωτισμού, τους ναζί και τους φασίστες.
Αν ο τρόπος του (νόμιμου) πολέμου των «παιδιών του διαφωτισμού» ήταν τότε καθ’ ολοκληρίαν άγριος (και βεβαίως ολοκληρωτικός), τι μπορεί να είναι σήμερα οι παράνομοι πόλεμοι που εξαπολύουν οι αστικές δημοκρατίες, πόλεμοι ιμπεριαλιστικοί και ληστρικοί; Ρωτήστε τους νεκρούς του Σουδάν, της Σομαλίας, της Παλαιστίνης, της Κύπρου, της Βοσνίας, του Κοσσόβου, της Σερβίας, του Παναμά, του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, του Κουρδιστάν, της Αιγύπτου, της Αλγερίας κι άλλων κρανίου τόπων να σας απαντήσουν.
Τώρα στις οθόνες και τις εφημερίδες δημοσιεύονται «χάρτες επιχειρήσεων» - πάλι! Οπως πάντα, πριν από το ξέσπασμα της καταιγίδας. Οεθισμός του κόσμου σε μια σημειολογία που νομιμοποιεί εκ νέου (κι εκ νέου) τη σφαγή. Με τους ίδιους κολαούζους του πολέμου, ιδίως στα ΜΜΕ, να μηρυκάζουν τα ίδια στερεότυπα: ότι δηλαδή η («πολιτισμένη» πάντα) Δύση δεν μπορεί να «μένει αδιάφορη» στο κακό που συντελείται «δίπλα μας» και ότι«χρειάζεται να παρέμβει» για ανθρωπιστικούς βεβαίως-βεβαίως λόγους.
Οι ίδιοι πονηροί που τα λένε αυτά, δεν θα έλεγαν καθόλου τα ίδια αν αίφνης αποφάσιζαν, λόγου χάριν, οι Κινέζοι να παρέμβουν στα εσωτερικά των ΗΠΑ ή των νήσων Φούτζι.
Η Κύπρος απέχει απ’ τις ακτές της Συρίας εκατό χιλιόμετρα. Ακριβώς το ίδιο απέχει και η βάση της RAF στο Ακρωτήρι. Ακριβώς το ίδιο απέχουν τα κατεχόμενα και λίγο λιγότερο οι ζώνες και τα «οικόπεδα» των κυπριακών υδρογονανθράκων. Ενώ στην Ελλάδα υπουργό Εξωτερικών έχουμε τον κ.Ευάγγελο Βενιζέλο. Με τα δύο ελληνικά κράτη υπό καθεστώς Μνημονίων και τα δύο!
Το πένθιμο εμβατήριο που αρχίζει να ακούγεται δεν θα είναι μόνον για τη Συρία.

email: stathis@enikos.gr                 pigi  enikos.gr

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Κόλαση η Μεσόγειος, οι ΗΠΑ υποκινούν νέο μεγάλο πόλεμο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί προσπαθούν με κάθε μέσο να ανακτήσουν θέσεις που έχασαν από τις ανατροπές της «αραβικής άνοιξης»...


Φλέγεται κυριολεκτικά ολόκληρη η Μεσόγειος απ’ άκρη σ’ άκρη, αλλά η οικονομική λαίλαπα που σαρώνει και καταστρέφει για δεκαετίες την Ελλάδα θολώνει δικαιολογημένα το μυαλό των Ελλήνων και δεν τους επιτρέπει να συνειδητοποιήσουν σε όλη της την έκταση και το βάθος την τραγικότητα της κατάστασης και τις νέες συμφορές που κυοφορούνται στην περιοχή μας. Στις βόρειες ακτές της Μεσογείου, όλες οι χώρες περιδινίζονται στη χειρότερη οικονομική κρίση που έχουν γνωρίσει στα σχεδόν εβδομήντα χρόνια που κύλησαν από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, βαλκανικές χώρες, Πορτογαλία στις δυτικές εσχατιές της ευρωπαϊκής ηπείρου, έξω από την πύλη της Μεσογείου στο Γιβραλτάρ βυθίζονται όλο και βαθύτερα στη φτώχεια και τη μιζέρια με πρωτοφανείς ρυθμούς. Απέναντι, στις αραβικές νότιες ακτές της Μεσογείου, οι εμφύλιες συγκρούσεις που είτε βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη είτε στα πρώτα τους στάδια ή προετοιμάζονται, βάφουν ήδη με ποταμούς αίματος τα γαλάζια νερά της κοινής μας θάλασσας που γέννησε τους αρχαιότερους και μεγαλύτερους πολιτισμούς.

Στην Αίγυπτο, μια χούντα πραξικοπηματιών στρατιωτικών ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο Μόρσι και σφάζει τον λαό της Αιγύπτου που αντιτάσσεται στο δικτατορικό καθεστώς. Νοσταλγοί της χούντας του Μουμπάρακ όλοι τους οι πραξικοπηματίες, οι περισσότεροι των οποίων βρίσκονται στην υπηρεσία των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Στη Συρία, το ηθικά και πολιτικά χρεοκοπημένο καθεστώς του Ασαντ αμύνεται λυσσωδώς σφαγιάζοντας Σύρους πολίτες που δεν είναι μαζί του, ενώ οι αντικαθεστωτικοί είναι πολύ χειρότεροι.

Στίφη κατσαπλιάδων μισθοφόρων των εμιράτων και του Ισραήλ χρησιμοποιούν αδίστακτα χημικά όπλα εναντίον του συριακού πληθυσμού με χιλιάδες νεκρούς, επιχειρώντας να εμφανίσουν τον Ασαντ ως ένοχο χρήσης χημικών όπλων. Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί ετοιμάζουν νέο εμφύλιο στον Λίβανο. Πράκτορές τους τοποθετούν τις βόμβες σε σουνιτικά τζαμιά για να αποδοθεί η ευθύνη στη σιιτική Χεζμπολάχ, την οποία τον περασμένο μήνα η ΕΕ χαρακτήρισε επισήμως ως δήθεν «τρομοκρατική» οργάνωση, ώστε να πάρουν επισήμως αμέσως το μέρος των φασιστικών φιλοδυτικών δυνάμεων του Λιβάνου, συνεχιστών των φαλαγγιτών, όταν ξεσπάσει ανοιχτά ο πόλεμος στον Λίβανο που προετοιμάζουν πυρετωδώς. Προετοιμασία εμφυλίου πολέμου εκ μέρους των ΗΠΑ, της ΕΕ και του Ισραήλ γίνεται και στην Τυνησία, όπου και εκεί η λαϊκή επανάσταση έφερε στην εξουσία ισλαμικές δυνάμεις, καθώς αυτές ανταποκρίνονται στην πολιτική και κοινωνική συνείδηση των αραβικών πληθυσμών κατά τη σημερινή φάση.

Ο Λευκός Οίκος έχει ξεκινήσει μια αντεπίθεση διαρκείας στις αραβικές χώρες της Μεσογείου προσπαθώντας να ανακτήσει τις χώρες που έχασε με το ξέσπασμα της «αραβικής άνοιξης» ή ακόμη περισσότερο να εμφανίσει ως… «συνέχεια της αραβικής άνοιξης» τη μεθοδευμένη απόπειρα ανατροπής αραβικών καθεστώτων που δεν είναι τυφλά όργανά του. Η επιτυχία των ΗΠΑ και της ΕΕ να ανατρέψουν το καθεστώς του Καντάφι στη Λιβύη χρησιμοποιώντας το ΝΑΤΟ και Αραβες μισθοφόρους άνοιξε την όρεξη των Αμερικανών και κάποιων Ευρωπαίων να ανατρέψουν και τον Ασαντ. Η πράξη απέδειξε όμως ότι χωρίς τη χρήση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, οι κατσαπλιάδες μισθοφόροι που εξοπλίζει η Δύση και πληρώνουν τα εμιράτα είναι σχεδόν αδύνατο να ανατρέψουν υφιστάμενα αραβικά καθεστώτα, ακόμη και όταν μια χώρα σαν την Τουρκία παρέχει ολόπλευρη βοήθεια στους Σύρους αντικαθεστωτικούς.

Η Ουάσιγκτον το κατάλαβε αυτό κι έτσι στην Αίγυπτο προχώρησε στην οργάνωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος και στην εγκαθίδρυση χούντας αμερικανόδουλων αξιωματικών, όπως ο Παπαδόπουλος και ο Ιωαννίδης στη χούντα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967 στη χώρα μας. Σε μια χώρα σαν την Αίγυπτο άλλωστε με 85 εκατομμύρια κατοίκους, οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ για την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μόρσι είναι πιθανότατο ότι θα οδηγούσε όλους τους αραβικούς λαούς προς την κατεύθυνση της αντιαμερικανικής ριζοσπαστικοποίησης. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει σε αυτή την ιστορία της προσπάθειας των ΗΠΑ και ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών να καθυποτάξουν όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ισως αποδειχθεί ότι είναι αδύνατον να πετύχουν τον στόχο τους χωρίς να εξαπολύσουν έναν γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή – έναν πόλεμο που θα οδηγήσει στην κόλαση των στρατιωτικών συγκρούσεων εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

                   Διαβάστε περισσότερα »

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν σε 4χρονη να καλλιεργεί λαχανικά στο σπίτι της!

Με κάθε μέρα που περνά, φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, "γη της ελευθερίας και πατρίδα του γενναίου" (“Land of the Free and Home of the Brave”) γίνεται όλο και περισσότερο σαν την κομμουνιστική Ρωσία, όπου οι άνθρωποι δεν είχαν τη δυνατότητα να καλλιεργούν τη τροφή τους εκτός εάν το κράτος τους το "επέτρεπε"...
Ακόμα και όταν οι πολίτες απλά προσπαθούν να συντηρήσουν τους εαυτούς τους χρησιμοποιώντας τις πιο βασικές δεξιότητες – την κηπουρική – το κράτος παρεμβαίνει. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Υπαίθρου του αμερικάνικου υπουργείου Γεωργίας (USDA) απαγορεύει στην Rosie, ένα εργατικό 4χρονο κοριτσάκι από τη Νότια Ντακότα, από το να χρησιμοποιήσει ένα μικρό, αχρησιμοποίητο χώρο έξω από το επιδοτούμενο από το κράτος σπίτι της, για να καλλιεργεί λαχανικά.

Η μητέρα της Rosie, η Mary (τα ονόματα άλλαξαν για την προστασία της ταυτότητας του παιδιού), ζει μόνη της (με το παιδί) και έχει σοβαρή αναπηρία. Αυτή και η κόρη της ζουν με ένα επίδομα αναπηρίας 628 δολαρίων το μήνα. Τα λαχανικά στον κήπο που καλλιεργεί με φροντίδα, λίγο έξω από εξώπορτα του σπιτιού, η μικρούλα Rosie παρέχουν φρέσκο ​​και υγιές συμπλήρωμα στη διατροφή τους το οποίο δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να αντέξουν εύκολα οικονομικά.



Ο Rosie ξεκίνησε τον κήπο τον Μάιο του 2013, αλλά τώρα η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων έχει παραγγείλει να αφαιρεθεί ο κήπος αυτή την εβδομάδα!

Ο λόγος;

Η κηπουρική αντιβαίνει προφανώς στους κανόνες που θέτει ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Υπαίθρου του USDA, το οποίο απαγορεύει τους κατοίκους να έχουν δομές κάθε είδους μέσα σε διαμορφωμένους χώρους.

Αναρωτιέται κανείς αν το USDA σχεδιάζει να θεσπίσει και «κανόνες» σχετικά με την αναπνοή του αέρα στις επιδοτούμενες περιοχές;

Οι ομοσπονδιακοί γραφειοκράτες φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουν στην εξουσία τους τα άτομα εκείνα που λαμβάνουν κάθε είδους κρατική βοήθεια και ότι μπορούν να θεσπίζουν ό,τι "κανόνες" θέλουν.

Διάβασε σχετικά:

Πέρασε ο νόμος στις ΗΠΑ που απαγορεύει τους μικρούς ιδιωτικούς κήπους και καλλιέργειες
Ανοιχτός πόλεμος ανεξάρτητων καλλιεργητών με τις Αρχές στις Η.Π.Α.

...Η νομοθεσία, τόσο στις Η.Π.Α. όσο και σταδιακά στην Ευρώπη, κινείται προς την κατεύθυνση της ολιγοπώλησης της αγοράς, αφού οι όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές για καθαρότητα, νεότητα και τρόπου παραγωγής των προϊόντων φωτογραφίζουν ουσιαστικά τα βιομηχανικά προϊόντα και μόνο αυτά. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η δύναμη και η επιρροή μεγάλων πολυεθνικών προς τους διαμορφωτές αντίστοιχων νόμων και αποφάσεων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις Η.Π.Α.
                           Διαβάστε περισσότερα »

ΠΡΟΣΕΞΤΕ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΑ... ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στον προθάλαμο μίας παγκόσμιας σύρραξης μετά από μία παγκόσμια οικονομική κατάρρευση

Οι αντίπαλοι του πολέμου έχουν πάρει τις θέσεις τους...


Σκοπός του σχεδίου η επιβολή του χάους και η πρόταση μίας παγκόσμιας κυβέρνησης

Πρόκειται για μία εκπληκτική ανάλυση της Pravda για την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση των Η.Π.Α, για τις πραγματικές αιτίες των διεθνών εγκληματικών πολέμων που πραγματοποιεί, και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την ανθρωπότητα.

Οι Η.Π.Α έχουν χρεοκοπήσει. Παρά ταύτα η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στο παγκόσμιο προσκήνιο, έχοντας την δυνατότητα να τυπώνει ολοένα και περισσότερο χρήμα δοθέντος του γεγονότος ότι το δολάριο είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Αν το δεδομένο αυτό αντιστραφεί, οι Η.Π.Α δεν θα μπορεί να κρατά τα ηνία της παγκόσμιας υπερδύναμης ούτε θα μπορεί να χρηματοδοτεί πολέμους, βασιζόμενη σε ένα «άχρηστο συνάλλαγμα». Στις ημέρες μας, περισσότερο από το 60% όλων των διεθνών νομισματικών αποθετικών στον κόσμο είναι σε δολάρια Αμερικής, και οι Η.Π.Α θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν με κάθε δυνατό μέσο όσες χώρες εκφράσουν πρόθεση να απομακρυνθούν από το δολάριο.

Όταν οι Η.Π.Α απομακρύνθηκαν από τον κανόνα χρυσού στις αρχές της δεκαετίας του ’70, το δολάριο μετατράπηκε σε ένα de-facto «πετρελαϊκό νόμισμα». Ως ανταπόδοση για την προστασία και την αγορά αμερικανικών ομολόγων, οι πετρελαιοπαραγωγικές Αραβικές χώρες συμφώνησαν να διεξάγουν τις πετρελαϊκές συνδιαλλαγές τους σε αμερικανικά δολάρια. Το δολάριο μπορεί να απομακρύνθηκε από τον κανόνα χρυσού, αλλά η αξία του διασφαλίστηκε από την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας καθώς και από το γεγονός ότι συνδέθηκε στενά με ένα ακόμη πολύτιμο αγαθό, το πετρέλαιο.

Από εκείνο το διάστημα, η οικονομική συμπεριφορά των Η.Π.Α με προσανατολισμό στην απομάκρυνση των επιχειρήσεων από την χώρα (outsourcing) και τις off-shore εταιρίες οδήγησαν στην εκτόξευση του χρέους της χώρας – που φτάνει πλέον στα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο Paul Graig Roberts, πρώην υφυπουργός του υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι το πιο παραγωγικό κομμάτι της αμερικανικής οικονομίας έχει μετακινηθεί εκτός της χώρας (offshore) ώστε να αυξηθεί το επιχειρηματικό κέρδος. Σύμφωνα με τον Roberts, οι Η.Π.Α θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν την οικονομία τους μέσω της επιστροφής των επιχειρήσεων στη χώρα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Η αδύναμη Αμερικανική οικονομία εμπνέει χαμηλό βαθμό εμπιστοσύνης στο δολάριο, και οι εμπορικές συναλλαγές εν γένει καθώς και οι πετρελαϊκές συναλλαγές αρχίζουν να απομακρύνονται από το συνάλλαγμα. Με το δεδομένο ότι οι ελπίδες αναζωογόνησης της εγχώριας οικονομίας σβήνουν, οι Η.Π.Α «απαντούν» μέσω της επέκτασης τους στις διεθνείς αγορές και στην κήρυξη πολέμων για τη διατήρηση της παγκόσμιας κυριαρχίας του δολαρίου και της εν γένει Αμερικανικής ηγεμονίας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, οι Η.Π.Α έχουν επεκτείνει την επιρροή τους σε ολόκληρη την επικράτεια της Ανατολικής Ευρώπης, σε αρκετά πρώην Σοβιετικά κράτη της Κεντρικής Ασίας, καθώς και στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Υεμένη, το Αφγανιστάν τη Συρία και το Πακιστάν. Το ζήτημα της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να ειδωθεί από αυτή τη σκοπιά: οι απειλές της Βόρειας Κορέας έχουν επιτρέψει στις Η.Π.Α να εντείνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιφέρεια της Ασίας-Ειρηνικού. Όπως έκαναν προηγουμένως και με τη Ρωσία, οι Η.Π.Α πλέον έχουν καταφέρει με επιτυχία να κυκλώσουν τη Κίνα. Παρόλα αυτά, η Κίνα και η Ρωσία κρατούν γερά τη Συρία από την τελική αποσταθεροποίηση. Η Συρία «φιλοξενεί» τη μοναδική ναυτική βάση της Ρωσίας εκτός της περιοχής της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (αν και ένας σημαντικός αριθμός ρωσικών πολεμικών πλοίων κινείται στην Ανατολική Μεσόγειο) και η Ρωσία και η Κίνα γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν οι Η.Π.Α και οι σύμμαχοι της καταφέρουν να ανατρέψουν τη κυβέρνηση Assad, η Τεχεράνη θα αποτελέσει έναν πολύ ευκολότερο στόχο. Η Αμερική θα ήθελε διακαώς να τοποθετήσει καθεστώτα αχυρανθρώπων τόσο στη Μόσχα όσο και στο Πεκίνο και η εκμετάλλευση των πολιτικών και εθνικών διαχωρισμών στις συνοριακές περιοχές της Ρωσίας και της Κίνας θα είναι ευκολότερη εάν το Ιράν πέσει, και τελέσει υπό αμερικανικών συμφερόντων.

Μία παγκόσμια Αμερικανική στρατηγική βρίσκεται ήδη σε ισχύ ώστε να υποβαθμίσει την ανάπτυξη και την επιρροή της Κίνας, που αποτέλεσε και έναν από τους λόγους για την έναρξη της επιχείρησης AFRICOM. Όμως, η Κίνα αντιστέκεται με την απόπειρα της να απαγκιστρωθεί από το δολάριο Αμερικής, γεγονός που αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τα αμερικανικά συμφέροντα.

Η Κίνα έχει εφαρμόσει διμερείς εμπορικές συμφωνίες με αρκετές χώρες, όπου οι συναλλαγές δεν πραγματοποιούνται σε δολάρια αλλά σε εθνικά νομίσματα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Κίνα καθώς και έτερες αναδυόμενες μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει συμφωνίες ώστε να απομακρυνθούν από το Αμερικανικό δολάριο στο διεθνές τους εμπόριο.

Ο Άξονας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει τα εθνικά νομίσματα για τις εμπορικές συναλλαγές των χωρών που τον απαρτίζουν. Η Ρωσία και η Κίνα χρησιμοποιούν τα εθνικά τους νομίσματα κατά τη διάρκεια των εμπορικών τους συναλλαγών για περισσότερο από έναν χρόνο.

Υπό την εξουσία του Saddam, το Iraq δεν χρησιμοποιούσε το δολάρια ως νομισματική βάση για τις πετρελαϊκές του συναλλαγές, όπως το ίδιο πράττει σήμερα το Ιράν. Ο Muammar Gadhaffi σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει ως νόμισμα το δινάριο με βάση τον κανόνα του χρυσού ως αποθεματικό νόμισμα για περιοχές της Αφρικής. Γνωρίζουμε, καλά τι συνέβη στη Λιβύη και το Ιράκ. Το 2000, το Ιράκ μετέτρεψε όλες τις πετρελαϊκές του συναλλαγές σε ευρώ. Όταν οι Η.Π.Α εισέβαλλαν στο Ιράκ το 2003, μετέτρεψαν πάλι τις συναλλαγές πετρελαίου από ευρώ σε δολάριο. Δεν θα πρέπει να απορούμε για ποιο λόγο το Ιράν είναι ο νέος αμερικανικός στόχος..

Παράλληλα, το Ιράν κατευθύνεται προς τη Κίνα, το Πακιστάν και τη Κεντρική Ασία με στόχο να αντικρούσει τις επιδράσεις των Αμερικανικών κυρώσεων και να αναπτύξει την οικονομία της μέσω της ενίσχυσης του εμπορίου. Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος είναι μία πραγματικότητα: Η.Π.Α και οι σύμμαχοί της Ρωσια Κινα και Ιραν.

                  Διαβάστε περισσότερα »

Κόλαση η Μεσόγειος, οι ΗΠΑ υποκινούν νέο μεγάλο πόλεμο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί προσπαθούν με κάθε μέσο να ανακτήσουν θέσεις που έχασαν από τις ανατροπές της «αραβικής άνοιξης»
Φλέγεται κυριολεκτικά ολόκληρη η Μεσόγειος απ’ άκρη σ’ άκρη, αλλά η οικονομική λαίλαπα που σαρώνει και καταστρέφει για δεκαετίες την Ελλάδα θολώνει δικαιολογημένα το μυαλό των Ελλήνων και δεν τους επιτρέπει να συνειδητοποιήσουν σε όλη της την έκταση και το βάθος την τραγικότητα της κατάστασης και τις νέες συμφορές που κυοφορούνται στην περιοχή μας. Στις βόρειες ακτές της Μεσογείου, όλες οι χώρες περιδινίζονται στη χειρότερη οικονομική κρίση που έχουν γνωρίσει στα σχεδόν εβδομήντα χρόνια που κύλησαν από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, βαλκανικές χώρες, Πορτογαλία στις δυτικές εσχατιές της ευρωπαϊκής ηπείρου, έξω από την πύλη της Μεσογείου στο Γιβραλτάρ βυθίζονται όλο και βαθύτερα στη φτώχεια και τη μιζέρια με πρωτοφανείς ρυθμούς. Απέναντι, στις αραβικές νότιες ακτές της Μεσογείου, οι εμφύλιες συγκρούσεις που είτε βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη είτε στα πρώτα τους στάδια ή προετοιμάζονται, βάφουν ήδη με ποταμούς αίματος τα γαλάζια νερά της κοινής μας θάλασσας που γέννησε τους αρχαιότερους και μεγαλύτερους πολιτισμούς.
Στην Αίγυπτο, μια χούντα πραξικοπηματιών στρατιωτικών ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο Μόρσι και σφάζει τον λαό της Αιγύπτου που αντιτάσσεται στο δικτατορικό καθεστώς. Νοσταλγοί της χούντας του Μουμπάρακ όλοι τους οι πραξικοπηματίες, οι περισσότεροι των οποίων βρίσκονται στην υπηρεσία των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Στη Συρία, το ηθικά και πολιτικά χρεοκοπημένο καθεστώς του Ασαντ αμύνεται λυσσωδώς σφαγιάζοντας Σύρους πολίτες που δεν είναι μαζί του, ενώ οι αντικαθεστωτικοί είναι πολύ χειρότεροι.
Στίφη κατσαπλιάδων μισθοφόρων των εμιράτων και του Ισραήλ χρησιμοποιούν αδίστακτα χημικά όπλα εναντίον του συριακού πληθυσμού με χιλιάδες νεκρούς, επιχειρώντας να εμφανίσουν τον Ασαντ ως ένοχο χρήσης χημικών όπλων. Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί ετοιμάζουν νέο εμφύλιο στον Λίβανο. Πράκτορές τους τοποθετούν τις βόμβες σε σουνιτικά τζαμιά για να αποδοθεί η ευθύνη στη σιιτική Χεζμπολάχ, την οποία τον περασμένο μήνα η ΕΕ χαρακτήρισε επισήμως ως δήθεν «τρομοκρατική» οργάνωση, ώστε να πάρουν επισήμως αμέσως το μέρος των φασιστικών φιλοδυτικών δυνάμεων του Λιβάνου, συνεχιστών των φαλαγγιτών, όταν ξεσπάσει ανοιχτά ο πόλεμος στον Λίβανο που προετοιμάζουν πυρετωδώς. Προετοιμασία εμφυλίου πολέμου εκ μέρους των ΗΠΑ, της ΕΕ και του Ισραήλ γίνεται και στην Τυνησία, όπου και εκεί η λαϊκή επανάσταση έφερε στην εξουσία ισλαμικές δυνάμεις, καθώς αυτές ανταποκρίνονται στην πολιτική και κοινωνική συνείδηση των αραβικών πληθυσμών κατά τη σημερινή φάση.
Ο Λευκός Οίκος έχει ξεκινήσει μια αντεπίθεση διαρκείας στις αραβικές χώρες της Μεσογείου προσπαθώντας να ανακτήσει τις χώρες που έχασε με το ξέσπασμα της «αραβικής άνοιξης» ή ακόμη περισσότερο να εμφανίσει ως… «συνέχεια της αραβικής άνοιξης» τη μεθοδευμένη απόπειρα ανατροπής αραβικών καθεστώτων που δεν είναι τυφλά όργανά του. Η επιτυχία των ΗΠΑ και της ΕΕ να ανατρέψουν το καθεστώς του Καντάφι στη Λιβύη χρησιμοποιώντας το ΝΑΤΟ και Αραβες μισθοφόρους άνοιξε την όρεξη των Αμερικανών και κάποιων Ευρωπαίων να ανατρέψουν και τον Ασαντ. Η πράξη απέδειξε όμως ότι χωρίς τη χρήση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, οι κατσαπλιάδες μισθοφόροι που εξοπλίζει η Δύση και πληρώνουν τα εμιράτα είναι σχεδόν αδύνατο να ανατρέψουν υφιστάμενα αραβικά καθεστώτα, ακόμη και όταν μια χώρα σαν την Τουρκία παρέχει ολόπλευρη βοήθεια στους Σύρους αντικαθεστωτικούς.
Η Ουάσιγκτον το κατάλαβε αυτό κι έτσι στην Αίγυπτο προχώρησε στην οργάνωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος και στην εγκαθίδρυση χούντας αμερικανόδουλων αξιωματικών, όπως ο Παπαδόπουλος και ο Ιωαννίδης στη χούντα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967 στη χώρα μας. Σε μια χώρα σαν την Αίγυπτο άλλωστε με 85 εκατομμύρια κατοίκους, οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ για την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μόρσι είναι πιθανότατο ότι θα οδηγούσε όλους τους αραβικούς λαούς προς την κατεύθυνση της αντιαμερικανικής ριζοσπαστικοποίησης. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει σε αυτή την ιστορία της προσπάθειας των ΗΠΑ και ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών να καθυποτάξουν όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ισως αποδειχθεί ότι είναι αδύνατον να πετύχουν τον στόχο τους χωρίς να εξαπολύσουν έναν γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή – έναν πόλεμο που θα οδηγήσει στην κόλαση των στρατιωτικών συγκρούσεων εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

                     pigi 4news.gr

“Γιατί δεν αντιδρούν οι Έλληνες;”...

Σπύρος Γκουτζάνης

Σε πρόσφατο άρθρο του ο γνωστός οικονομολόγοςΝουριέλ Ρουμπινί απορούσε πως αντέχουν οι Έλληνες και δεν εξεγείρονται μετά από πέντε χρόνια ύφεσης και τρία χρόνια καταστρεπτικών μνημονίων που πλέον αποδείχθηκε ότι δεν δίνουν διέξοδο...

Την ίδια απορία έχουν ακόμη και εκείνοι που επιβάλλουν τα μέτρα, πώς γίνεται ένας λαός να είναι τόσο υποταγμένος όταν καταστρέφεται;

Η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί τα πάντα επιβεβαιώνοντας εκείνους που λένε ότι στο συλλογικό κοινωνικό DNA του Έλληνα είναι ο ραγιαδισμός που διαμόρφωσαν οι αιώνες σκλαβιάς και υποτέλειας. Πρώτοι οι γερμανοί με τον γνωστό εθνικό τους χαρακτήρα και στην συνέχεια όποιος μικρομεσαίος πολιτικός της Ευρώπης ή γραφειοκράτης των Βρυξελλών θέλει εκστομίζει και ένα προσβλητικό σχόλιο για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Το ότι στην Γερμανία έχει γίνει κυρίαρχο θέμα το πώς θα συμπεριφερθούν στην Ελλάδα είναι αποκαλυπτικό ότι την αντιμετωπίζουν σαν αποικία αλλά και για το ότι τελικά ο ναζισμός είναι στο δικό τους συλλογικό DNA. Κι ας είναι οι Γερμανοί που έχουν βγει ωφελημένοι από την ελληνική κρίση. Μόλις προ δύο εβδομάδων το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας απαντώντας σε ερώτηση στο κοινοβούλιο τους είπε ότι στα χρόνια της ελληνικής κρίσης έχει βγάλει 41 δις ευρώ. 

Δεν είναι κακή μπίζνα. Ούτε γι αυτό όμως ούτε και για το ότι μιλούν για την Ελλάδα σαν να είναι αποικία τους υπήρξε Έλληνας πολιτικός που να κάνει μία δήλωση. Ίσως γιατί οι Έλληνες πολιτικοί -και όχι μόνο ο Στουρνάρας- είναι θαυμαστές των Γερμανών.

Δεν υπάρχει άλλος λαός ακόμη και από εκείνους που έχουν παρόμοια προβλήματα και είναι σε κρίση που να έχει ανεχθεί τέτοια υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου και παράλληλα τόσες προσβολές και εξευτελισμούς χωρίς να έχει κάνει έστω μία μεγάλη διαδήλωση. Οι Ισπανοί είναι συνέχεια στους δρόμους, δεν απέφυγαν τα μέτρα αλλά δεν έχουν μνημόνιο ούτε υφίστανται τους ίδιους εξευτελισμούς. Ακόμη και οι Πορτογάλοι από καιρό σε καιρό κάνουν μία μεγάλη διαδήλωση και απειλούν το σύστημα. Όσο για τους Ιταλούς εκείνοι απέρριψαν τον εκλεκτό των αγορών και της Μέρκελ, Μόντι και της έστειλαν τον Μπερλουσκόνι με τον Γκρίλιο δείχνοντας ότι απορρίπτουν τους εκβιασμούς Βερολίνου-Βρυξελλών.

Η στάση της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει πολιτική εξήγηση, μόνο ψυχολογική. Μία τέτοια εξήγηση δίνει στο εξαιρετικό του βιβλίο “Μιλώ για την κρίση με το παιδί” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο ο Ψυχολόγος κ. Νίκος Σιδέρης. Υποστηρίζει με επιστημονικούς όρους ότι η ελληνική κοινωνία μέσα από την διαβουκόλησή της από την πολιτική τάξη και τα πρόθυμα ΜΜΕ του συστήματος έχει φθάσει σε απόγνωση. 

Η ψυχολογική εμπλοκή που της επέβαλαν μετά από χρόνια ψυχολογικού πολέμου - “διπλός δεσμός είναι ο επιστημονικός όρος”- περιγράφεται ως εξής: “αν δεν αντιδράσεις στο μνημόνιο καταστράφηκες, αν αντιδράσεις στο μνημόνιο πάλι καταστράφηκες, αν σκέπτεσαι και αναζητάς εναλλακτικές λύσεις πάλι κινδυνεύεις να καταστραφείς γιατί το μνημόνιο είναι μονόδρομος”. 

Το υποκείμενο περιέρχεται σε απόγνωση, που ψυχολογικά είναι ένα στάδιο μετά την απελπισία, παγώνει και σταματά ακόμη και να αντιδρά, σαν εκείνον που ενώ πνίγεται δεν προσπαθεί να σωθεί. Το τελευταίο στάδιο είναι να σταματήσει ακόμη και να σκέπτεται. 

Έτσι η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η μείωση των μισθών, η κατάργηση του κοινωνικού κράτους, οι αποσάθρωση της Υγείας και της Παιδείας, οι απολύσεις, η ανεργία βαπτίζονται “μεταρρύθμιση” και όσοι αντιδρούν αποδοκιμάζονται και ενοχοποιούνται σαν “αντιδραστικοί και οπαδοί του χθες” κι ας ήταν αυτό το χθες πολύ καλύτερο ως κοινωνική θέσμιση από το εφιαλτικό αύριο που εμπνεύστηκε η γερμανική τάξη και επιβάλλει ασμένως το ελληνικό πολιτικό σύστημα σε αγαστή συνεργασία με τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν υπάρχει διέξοδος από αυτή την εφιαλτική κατάσταση; Φυσικά και υπάρχει, μόνο που προϋποθέτει την ψύχραιμη και νηφάλια σκέψη, ενημέρωση και επεξεργασία των πληροφοριών και κυρίως να υπερνικήσει μία ολόκληρη κοινωνία τον φόβο της και να ανακτήσει την αξιοπρέπειά της και την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της. Και φυσικά να ξεκινήσει εκδιώκοντας το πολιτικό σύστημα και τους συνεργάτες του που πρώτα την έφεραν στην “απόγνωση” και μετά την ερμηνεύουν ως συναίνεση στην πολιτική τους.

                    Διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

''ο μικρός έγινε κλεφτης''


ΟΠΑΔ: Εκτός 96.680 δικαιούχοι-"μαϊμού"

Πρώτη καταχώρηση: 27/08/2013 - 10:19
Τελευταία δημοσίευση: 10:50Κοινωνία
ΟΠΑΔ: Εκτός 96.680 δικαιούχοι-μαϊμού
ΟΠΑΔ: Εκτός 96.680 δικαιούχοι-"μαϊμού"

Παροχές από το Δημόσιο χωρίς να τις δικαιούνται λάμβαναν 96.680 ασφαλισμένοι, οι οποίοι και εντοπίστηκαν από την απογραφή που διενεργείται στον ΟΠΑΔ και διαγράφηκαν από τα μητρώα του Οργανισμού ως μη δικαιούχοι.
Στον ΟΠΑΔ είναι εγγεγραμμένοι 1.659.485 ασφαλισμένοι, εκ των οποίων 494.599 εν ενεργεία υπάλληλοι και 453.327 συνταξιούχοι του δημοσίου και άλλοι 711.559 ασφαλισμένοι ως έμμεσα μέλη (παιδιά, σύζυγοι κ.α.) που ασφαλίζονται με τα βιβλιάρια των άμεσα ασφαλισμένων. Μέχρι τώρα έχουν απογραφεί 959.223 ασφαλισμένοι και... αποκαλύφθηκαν 96.680 «λαθροασφαλισμένοι» οι οποίοι είχαν παροχές δημοσίου χωρίς όμως να τις δικαιούνται. Από αυτούς τους 96.680 «λαθροασφαλισμένους»:
• Οι 8.385 διαγραφέντες ήταν άμεσα ασφαλισμένοι και η ισχύς του βιβλιαρίου παροχών διακόπηκε άμεσα, καθώς όπως διαπιστώθηκε οι 280 εξ αυτών είχαν ταυτόχρονα ασφάλιση και σε άλλο ταμείο, αλλά χρησιμοποιούσαν το ασφαλιστικό βιβλιάριο περίθαλψης του δημοσίου για να έχουν καλύτερες παροχές, άλλοι 1.835 διαγράφηκαν ως μη δικαιούχοι λόγω ηλικίας και εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ 6.270 ήταν ασφαλισμένοι που απεβίωσαν.
• Οι 88.295 διαγραφέντες ήταν έμμεσα μέλη, δηλαδή εμφανίζονταν ως δικαιούχοι παροχών περίθαλψης του δημοσίου μέσω των βιβλιαρίων που είχαν οι άμεσα ασφαλισμένοι.
Από αυτούς, όπως αποκαλύφθηκε από τα στοιχεία της μέχρι τώρα απογραφής, οι 12.656 είχαν παράλληλη ασφάλιση σε άλλο ταμείο και παρά ταύτα χρησιμοποιούσαν το βιβλιάριο του δημοσίου, ενώ δεν το δικαιούνταν, ενώ οι 71.061 έκαναν χρήση των παροχών υγείας του ΟΠΑΔ χωρίς να έχουν προϋποθέσεις ούτε καν ως έμμεσα μέλη, ενώ άλλοι 3.587 είχαν αποβιώσει.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος                  pigi  enikos.gr

Κόβουν το νερό στους αγρότες, λόγω χρεών

Πρώτη καταχώρηση: 27/08/2013 - 11:22
Τελευταία δημοσίευση: 12:26Κοινωνία
Κόβουν το νερό στους αγρότες, λόγω χρεών
Κόβουν το νερό στους αγρότες, λόγω χρεών

Στην αφαίρεση υδρομέτρων των παραγωγών που έχουν οφειλές και ουσιαστικά τους αποκλείει από τη δυνατότητα άρδευσης των χωραφιών τους προχωράει ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, Καββουσίου - Παχειάς Άμμου, Κουτσουρά, Σχινοκαψάλων και Καλαμαύκας) στις αγροτικές περιοχές της Ιεράπετρας.
Οι παραγωγοί αδυνατούν να αντιδράσουν απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή απόφαση και απαιτούν να παγώσουν οι διαδικασίες, μέχρι η πολιτεία να καταβάλει την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες, εξέλιξη που θα δώσει οικονομική «ανάσα» στους παραγωγούς, παράλληλα, με την ευχέρεια να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Ιεράπετρας ζητάει με επιστολή του από τον τοπικό ΤΟΕΒ να ανασταλεί η αφαίρεση υδρομέτρων, έως ότου καταβληθεί η επιστροφή του ΦΠΑ.
Ακολουθεί η επιστολή
«Αγαπητοί κύριοι,
Απευθυνόμαστε σε σας, αφουγκραζόμενοι τους αγρότες της περιοχής ευθύνης μας, που, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, αδυνατούν, προς στιγμήν, να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σε εσάς (δηλαδή, τα τέλη άρδευσης).
Ζητάμε λοιπόν, να αναστείλετε προσωρινά τις οποιεσδήποτε κυρώσεις (αφαίρεση υδρομέτρων) προς τους αγρότες της περιοχής σας, με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστο μέχρι την καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ.
Πιστεύοντας ότι, για ακόμη μία φορά, θα δείξετε τον κοινωνικό σας χαρακτήρα και θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».
Πηγή: prismanews.gr                 pigi  enikos.gr

Πώς θα απολυμάνετε το σφουγγάρι της κουζίνας για να κάνετε οικονομία;;;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από το να μην είναι πεντακάθαρο το σφουγγαράκι της κουζίνας. Μάλιστα αν δεν προσέχετε πολλές φορές μυρίζουν πολύ άσχημα και τα πετάτε αμέσως...
Ακόμα λοιπόν και τα σφουγγαράκια της κουζίνας χρειάζονται απολύμανση. Πώς θα το απολυμάνετε; Πολύ εύκολα. 

Το αφήνετε να στεγνώσει φυσικά και μετά το βάζετε για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνετε να στεγνώσει και με αυτό τον τρόπο έχουν σκοτωθεί όλα τα μικρόβια! 

 Έτσι, λοιπόν, έχετε ένα πεντακάθαρο σφουγγαράκι και κερδίζετε χρήματα από το να το πετάξετε και να αγοράσετε ένα άλλο πριν ακόμα αυτό χαλάσει.

queen.gr                  Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Όργιο διασπάθισης δημοσίου χρήματος: Έδιναν συντάξεις χωρίς εισφορές

"Με εντολή μου ασκείται ήδη από επιθεωρητές κατεπείγον διαχειριστικός έλεγχος στο Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) το πόρισμα των οποίων θα έχω στα χέρια μου τις επόμενες ημέρες", τονίζει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό και....
Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
«Λυπάμαι» συνεχίζει ο κ. Βρούτσης «γιατί για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι το κατακερματισμένο και πολυδαίδαλο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας - ένας πραγματικός λαβύρινθος- συντηρούσε και επέτρεπε διαχρονικά την εμφάνιση εστιών κακοδιαχείρισης και εικόνας διάλυσης.
Θέλω να διαβεβαιώσω ότι κάθε πτυχή αυτού του ζητήματος θα αναδειχθεί με πλήρη διαφάνεια και αποφασιστικότητα για καταλογισμό ευθυνών όπου υπάρχουν.
Και κάτι ακόμη. Μέσα από τις ενοποιήσεις και το νοικοκύρεμα που επιχειρούμε, όλες τις τρύπες και τις ανοικτές πληγές όπως αυτή θα τις κλείσουμε για πάντα» καταλήγει ο υπουργός Εργασίας.
Σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης το Ταμείο χορηγούσε συντάξεις με μοναδικό στοιχεία τις υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών ακόμη και λογιστών χωρίς να προηγηθεί η απόλυτη διασταύρωση με τις καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές.
Στο ΤΕΑΥΕΚ από το 1999 και μετά η καταχώριση του χρόνου ασφάλισης γίνεται με υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη, ενώ η έλλειψη καταχωρισμένου-ταξινομημένου αρχείου δεν επιτρέπει τη διασταύρωση των στοιχείων.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται αταξινόμητα σε χάρτινα κουτιά με αποτέλεσμα από το 2005 οι ισολογισμοί του Ταμείου να μην κλείνουν λόγω μη καταχώρισης των εγγραφών και εκφράζουν έκπληξη για το γεγονός ότι εδώ και 14 χρόνια δεν έχει υπάρξει ο παραμικρός έλεγχος πέραν του διαχειριστικού ελέγχου που ξεκίνησε τώρα με εντολή του κ. Γιάννη Βρούτση.
Ο έλεγχος αναζητά συντάξεις που έχουν υπολογιστεί με μεγαλύτερο χρόνο ασφάλισης και υψηλότερες εισφορές από τις πραγματικές και το ύψος της ζημιάς που έχει υποστεί το Ταμείο.
Ο συγκεκριμένος επικουρικός φορέας καλύπτει πάνω από 294.200 εμποροϋπαλλήλους και συνταξιοδοτεί 24.000 συνταξιούχους με μέσο όρο σύνταξης τα 350 ευρώ.
Το ΤΕΑΥΕΚ έχει στην αναμονή 21.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση ενώ ο μέσος χρόνος αναμονής για την χορήγηση της σύνταξης είναι τα τρία χρόνια.
Η αναλογία συνταξιούχων εργαζομένων είναι επτά προς ένα και το Ταμείο θα έπρεπε να εμφανίζει πλεόνασμα και όχι ετήσιο έλλειμμα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, αποτέλεσμα που ελέγχεται τώρα και από τη Διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης στο οποίο έχει ενταχθεί το ΤΕΑΥΕΚ από την 1η Μαΐου του 2013.


http://news247.gr/          Διαβάστε περισσότερα »

Πού κρυβόταν τόση σκατοψυχιά;

Ποιος πολιτισμικός και κοινωνικός βόθρος άνοιξε το 2010; Πόσο φαρμάκι έκρυβε μέσα της η ελίτ του ελληνικού πολιτισμού της δεκαετίας του ’90; Πόσες εμμονές και πόση αυταρέσκεια χωρά σε ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων; Πόσο παραγωγικός είναι επιτέλους αυτός ο κοινωνικός δαρβινισμός που έχει επιβληθεί...


Ξεφτίλισαν το συνταξιούχο που αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος. Χλεύασαν τα παιδιά που λιποθύμησαν από κακή διατροφή. Αφόδευσαν σε πιτσιρικάδες που σαπίζουν στα κρατητήρια. Αγνόησαν χιλιάδες ψυχές που στιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Χειροκρότησαν κάθε κυβερνητική απόφαση που έκριναν ότι είναι αρκούντως σκληρή και διαμαρτυρήθηκαν μόνο για τις καθυστερήσεις στην επιβολή της πιο απάνθρωπης πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών. Όχι, δεν είναι ούτε εργοστασιάρχες, ούτε μεγαλοτραπεζίτες, ούτε εθνικοί εργολάβοι, ούτε καναλάρχες. Είναι άνθρωποι του πολιτισμού. Είναι η πεφωτισμένη πρωτοπορία των 90s. Είναι το πνευματικό ισοδύναμο της σκωληκοειδούς απόφυσης του Κλικ.

Αφορμή για τις παρακάτω αράδες, η αυγουστιάτικη επέλαση των ανθρωπόμορφων ανθρωποφάγων στα ιντερνετικά μιντιομάγαζα, με πεντιγκρί «Έλληνα λογοτέχνη». Εκείνου του είδους που άκμασε στη δεκαετία του ’90 γράφοντας αφόρητα αυτοαναφορικές αηδίες, για να τις διαβάζει ο ίδιος και να αυτοθαυμάζεται. Πού πούλησαν δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα σε ανθυποβαλκάνιους που ένιωσαν ότι έγιναν Ευρωπαίοι, γιατί κάτω από το ελενίτ του γκαράζ μπόρεσε επιτέλους να μπει η πολυπόθητη BMW. Δεν έχει κανένα νόημα να αραδιάσω ονόματα. Τα γνωρίζουν όλοι. Είναι συγγραφείς, ποιητές, πανεπιστημιακοί, που αλώνιζαν στους τηλεοπτικούς δέκτες και ενίοτε στα κομματικά επιτελεία. Είναι όλοι εκείνοι, που η Λένα Διβάνη (αυτο)αποκαλεί… μετριοπαθέστατα, «διανόηση».

Όταν δεν υπήρχε συστημικός κίνδυνος οι «διανοητές» μπορούσαν εύκολα να παριστάνουν τους φιλελεύθερους και να ξιφουλκούν εναντίον του συστήματος, αλλά να το εκμεταλλεύονται έμμεσα ή άμεσα για τον βιοπορισμό τους. Τη στιγμή όμως το αυτό το ίδιο σύστημα άρχισε να απειλείται, σχεδόν αυτόματα ή και συντονισμένα, συντάχθηκαν αρχικά με αποφασιστικότητα και τελικά με λύσσα δίπλα του. Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύφθηκε ο βαθύτατος συντηρητισμός τους, αυτή η συστημική μούχλα που τους εξασφάλιζε το παντεσπάνι τους. Εκεί ήταν πάντα. Απλά δεν απειλούνταν τόσα χρόνια. Άλλωστε, οι περισσότεροι αξιοποίησαν εξαντλητικά, πολιτικό σύστημα, κόμματα και Κράτος. Είναι κρίμα να γίνουν θύματα των περικοπών του, τώρα που και οι ιδέες και οι πελάτες εξαντλούνται.

Φτάσαμε στο σημείο λοιπόν, οπότε η αμφισβήτηση της εξουσίας να θεωρείται η κριτική στους πολιτικούς γιατί δεν είναι πιο αποφασιστικοί στην επιβολή του κοινωνικού δαρβινισμού και υπολογίζουν το πολιτικό κόστος των πράξεών τους, δηλαδή γιατί υπολογίζουν ακόμη και τις οριακά δημοκρατικές διαδικασίες. Αν αυτό ονομάζεται διανόηση σε συνεχή σύγκρουση με την εξουσία και την πολιτική και πνευματική αρτηριοσκλήρωση, τότε πράγματι ο Χίτλερ ήταν οραματιστής της παγκόσμιας ειρήνης.

Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο σε αυτήν την περίπτωση. Ούτε δα ήταν κάτι κρυφό ή μη αναμενόμενο. Ένας πανεπιστημιακός, διορισμένος σε Δ.Σ. κρατικής επιχείρησης και πέντε-έξι επιτροπές, υπάρχει περίπτωση να δαγκώσει το χέρι που τον ταΐζει; «Μα δεν πληρώνομαι», αντιτάσσουν υποκριτικά. «Το κάνω για το καλό του πολιτισμού, των γραμμάτων, της κοινωνίας, της χώρας, της ανθρωπότητας, του γνωστού και αγνώστου σύμπαντος». Φαίνεται ότι στην προεμφυλιακή Ελλάδα του 21ου αιώνα, ο αλτρουισμός περίσσεψε στη διανόηση. Αυτός θα είναι και ο λόγος που συντηρούν την ανθρωποφαγία με τόσο πάθος.

Η παρεξηγημένη σκατοψυχιά

Είναι δείγμα υγείας, κατά την άποψή μου, το ότι ακόμη και στην τούρλα του Αυγούστου, τέτοια μισαλλόδοξα, υπερσυντηρητικά, ανιστόρητα, και εν τέλει απάνθρωπα κείμενα και δηλώσεις δεν περνούν αναπάντητα. Όχι μόνο αναδεικνύονται (ως απάνθρωπα) αλλά κάποιες φορές αναγκάζουν τον ιδιοκτήτη τους να ερμηνεύσει ή και ανακαλέσει τα λεγόμενά του. Αυτό από την άλλη οδηγεί σε ένα ακόμη τραγελαφικό φαινόμενο. Υποτιθέμενοι τεχνίτες της γλώσσας, λογοτέχνες και καθηγητές Πανεπιστημίου, να προσπαθούν να πείσουν ότι είναι ανίκανοι να βάλουν τη μία λέξη πίσω από την άλλη και να φτιάξουν μία κοινώς κατανοητή πρόταση που να μην επιδέχεται άλλης ερμηνείας. Ποτέ άλλωστε τόσοι γνώστες της γλώσσας δεν αποδείχτηκαν τόσο ανίκανοι να την χρησιμοποιήσουν.

Προφανώς δεν είναι αυτή η αλήθεια. Καμία παρεξήγηση. Καμία παρερμηνεία. Ό,τι γράφουν ή λένε (ή καλύτερα, εκτοξεύουν), το εννοούν. Και εννοούν κάθε λέξη που χρησιμοποιούν. Απλώς τους είναι αδύνατο να παραδεχτούν ότι πιάστηκαν με την καρδάρα στο χέρι. Και αντ’ αυτού προσπαθούν να την περάσουν κάτω από τα μάτια μας, επιμένοντας «δεν βλέπετε καλά». Λένε ότι «όταν ανακαλύφθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο». Σωστό. Το κακό είναι ότι κάποιοι δεν έχουν ανακαλύψει ούτε τη συγγνώμη.

Πράγμα που μας οδηγεί στα κοινωνικά δίκτυα και το ρόλο τους. Το κλαμπ των διανοητών που αλληλοκαβατζώνονται από κυβερνητική επιτροπή σε κρατικό Δ.Σ., έως και σήμερα παραμένει ερμητικά κλειστό. Δεν αρκείται όμως σε αυτό. Όντας ανέκαθεν κλειστό, αλλά χωρίς τη δυνατότητα ζύμωσης με τον πραγματικό κόσμο, η εντύπωση -σε μεγάλο βαθμό αληθής- ήταν ότι η κοινωνία μπορεί να άγεται εύκολα και εσαεί χωρίς να χρειαστεί να συγχρωτιζόμαστε με αυτήν. Τα κοινωνικά δίκτυα ανέτρεψαν αυτήν την παγιωμένη εντύπωση και -με βίαιο τρόπο- τους αποκαλύπτουν μία άλλη πραγματικότητα. Ότι δεν είναι αυθεντίες. Ότι ο λόγος τους δεν περνάει ως θέσφατο. Ότι εκτοξεύουν συχνά πηχτές ανοησίες που δεν περνούν απαρατήρητες. Για την ώρα συνεχίζουν να ζουν στη γυάλα τους, αλλά πλέον βλέπουν απ’ έξω.

Βλέπουν ότι δεν μπορούν να επιβάλουν εύκολα όποια άποψη βγάζουν από την κοιλιά τους ή -ακόμη χειρότερα- τους ορίζεται να επιβάλουν. Αντιμετωπίζουν ανθρώπους που είναι εξυπνότεροι, πιο καλλιεργημένοι πνευματικά, περισσότερο γνώστες, πιο καταρτισμένοι και κυρίως πολύ πιο αξιόλογοι από αυτούς. Εκατοντάδες πολίτες της διπλανής πόρτας, κατά κόρον ψευδώνυμοι (ακριβώς γιατί είναι της «διπλανής πόρτας» και δεν έχουν την ανάγκη να αντλήσουν κύρος από την ονοματάρα τους), που παράγουν ψηφίδες ιδεών πολύ πιο προωθημένων, πολύ πιο άρτια εκπεφρασμένων, πολύ πιο σύγχρονων, και με περισσότερο ενδιαφέρον βρε αδερφέ από την ομοφοβική μπαλαφαρία της κάθε Σώτης στην Άθενς Βόις.

Οπότε χτυπάμε την ανωνυμία. Πού πας χωρίς να σε λένε Χειμωνά ή Τατσόπουλο; Πώς θα σε θυμάται η Ανθρωπότητα αν βγαίνεις με το όνομα «βυζιά μελάτα» ή «μπάμπης6789241»; Ποια κρατική επιτροπή θα σε βραβεύσει; Ποιος υπουργός θα σου σφίξει το χέρι; Ποια Σούλα Καραμπουζούκη, χήρα μεγαλοεργολάβου, θα σε συνοδεύσει σε παρουσίαση πραγματείας για την αφόρητη μυρωδιά της μασχάλης της εργατικής πλέμπας; Ναι υπάρχει και η σαβούρα ανάμεσα στους ψευδώνυμος. Ογκώδης και κραυγαλέα σαβούρα. Πώς θα ήταν δυνατόν να μην υπήρχε; Αλλά καλό θα ήταν να μην διαβάζουμε κουταμάρες περί κανιβαλισμού. Δεν κανιβαλίζεται ο ανθρωποφάγος, αγάπη μου.

Υ.Γ.1 Δεν ισοπεδώνω τους διανοητές ή τους λογοτέχνες. Είναι όμως η πικρή αλήθεια ότι η πλειονότητα των διακεκριμένων Ελλήνων των γραμμάτων και της τέχνης των 90s πρωτοστατεί, συντάσσεται ή σιωπά, σε αυτό το ανθρωποφαγικό μεταμοντέρνο think tank της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.

Y.Γ.2 Πιο γραφικοί, πιο γελοίοι και τελικά ακόμη πιο σκατόψυχοι, είναι εκείνοι οι δευτεροκλασάτοι σχολιαστές σε ιστοσελίδες και εφημερίδες, που νιώθουν την αδήριτη ανάγκη να δικαιολογήσουν κάθε κρετινισμό των παραπάνω «διανοητών». Πρόκειται για εκείνα τα γελοία ανθρωπάκια που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μπουν στα σαλόνια της κυρίας Σούλας Καραμπουζούκη, χήρας μεγαλοεργολάβου, και να τα θαυμάσουν κι αυτά για το αφόρητο τίποτε που πουλάνε.

                                                  Διαβάστε περισσότερα »    

Μπασταρδοσοσιαλοκαπιταλισμός

Βρισκόμαστε στην πρωτοπορία του κόσμου από πλευράς ιδεολογίας. Διαθέτουμε "ισχυρή" κυβέρνηση που εφαρμόζει τα οικονομικά μέτρα που της επιβάλλονται από τους ξένους δανειστές...


'Εχουμε δικαιοσύνη που κοιμάται και ανέχεται να παραβιάζονται όλοι οι νόμοι και οι συνταγματικές διατάξεις.

Οι οικονομικοί εγκληματίες περιφέρονται ελεύθεροι και τα χρέη τους τα πληρώνουμε εμείς.

Οι άνεργοι αυξάνονται καθε ημέρα ως το 27.6% στις στατιστικές, αλλά δεν τους βλέπουμε πουθενά να διαμαρτύρονται δυναμικά. Τους αρκεί το επίδομα ανεργίας;

Δημόσια τηλεόραση δεν έχουμε και βλέπουμε πρόσφατα και την ναυαρχίδα της "ιδιωτικής" ενημέρωσης να μπάζει νερά και να χάνει ένα-ένα τους μεγαλομετόχους της.

Tα οικονομικά χρεοκοπημένα κόμματα συνωστίζονται να σώσουν την χώρα, ενώ τα ίδια βρίσκονται σε ελεεινή οικονομική κατάσταση.

Πρόσφατο παράδειγμα η πώληση από του ΚΚΕ του καναλιού τηλεόρασης 902 σε κυπριακή "ΟFFSHORE" άγνωστων ιδιοκτητών (;).

Ποιός παλαβός επενδύει σε ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια με υποβαθμισμένο πρόγραμμα σε μία χώρα ,όπου δεν έχει πραγματοποιηθεί επίσημη αδειοδότηση;

Ποιό αδελφό κόμμα βοηθάμε να εξάγει ελεύθερα τα κεφάλαια του από την Κύπρο με το πρόσχημα των επενδύσεων- αγορών;

Oι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές και ανακεφαλαιοποιημένες με κρατικά και ευρωπαικά λεφτά.
Ηθικά αυό δεν τις εμποδίζει από καιρό να έχουν πάψει να συνεισφέρουν με φόρους στο κοινωνικό σύνολο και με μέρισμα στους μετόχους τους.

Παράλληλα δεν διαγράφουν τους επισφαλείς τόκους που λογίζουν, ούτε προσπαθούν σοβαρά να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνεια τους.

Είναι ρύθμιση ή τοκογλυφία η απλή επιμήκυνση των δανείων εξαθλιωμένων δανειοληπτών με διατήρηση του επιτοκίου σε επίπεδα άνω του 9%, όταν οι ίδιες δανείζονται από την ΕΚΤ με 1% ; (1)
Tα αφανή κέρδη που σχηματίζονται με αυτό τον τρόπο δεν διανέμονται, ούτε εμφανίζονται σαν αύξηση τιμής των μετοχών τους στο χρηματιστήριο.

Κανένας πολιτικός ή οργανωμένος μέτοχος τους δεν ζητάει να διανεμηθούν κέρδη.

Το πρόσχημα είναι ότι οι τράπεζες έχουν ζημίες ή έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα.
Από που προκύπτουν όμως οι ζημίες, όταν δεν έχουν διαγράψει επίσημα κάποιο επισφαλές χρέος και δεν έχουν προβεί σε δημοπρασίες περιουσίας δανειοληπτών;

Όταν τα πήραν δεν μας ρώτησαν. Τώρα απαιτούν να μην μας επιστρέψουν τα κεφάλαια ούτε σαν φόρους, ούτε σαν μέρισμα, ούτε σαν υπεραξία. Αύριο πιθανά ούτε σαν κατάθεση...

Το μόνο που ζητούν είναι η δυνατότητα πλειστηριασμών για "να μην καταρρεύσουν στο μέλλον", σύμφωνα με τον κύριο Στουρνάρα...

Οι έλληνες πολίτες έχουν στα σεντούκια τους τουλάχιστον 40 δις ευρώ. Τα λεφτά που δανείστηκε το Ελληνικό κράτος για την "σωτηρία" των τραπεζών είναι 50 δις ευρώ.

Οι έλληνες έχουν ακίνητη περιουσία εκτιμώμενη σε 1 τρις ευρώ.

Παράγουν ετήσιο ΑΕΠ μόλις 195,2 δις και το δημόσιο χρέος τους είναι 313 δις. (επίσημα νούμερα 2012).

Διαθέτουν 300 βουλευτές που υποτίθεται ότι τους αντιπροσωπεύουν.

'Ασχετα , η υποστήριξη καταντά υπονόμευση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού.(Μείωση κατώτατου μισθού, υπερφορολόγηση, διάλυση των πάντων...)

Ανέχονται όμως 155 από αυτούς να τους "δεσμεύουν επίσημα" και να ανακυκλώνουν σε μόλις τρία χρόνια 240 δις ευρώ χρέους από τα 313 δις συνολικού χρέους (76% του υφιστάμενου σήμερα χρέους).

Οι "δεσμεύσεις" γίνονται από βουλευτές ψηφισμένους για 4 χρόνια .

Προβλέπονται με " ρυθμίσεις-μνημόνια " που θα ισχύουν για τα επόμενα 40 χρόνια.

Τα υπογράφει υπόδικος σήμερα υπουργός οικονομικών (Γ.Παπακωνσταντίνου ) και αυτόβουλα παραιτηθείς-έκπτωτος πρωθυπουργός (Γ. Παπανδρέου ) και χωρίς την απαιτούμενη βουλευτική πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Το σύστημα αυτό "λειτουργεί" ακόμα.

Κανένας δεν το έχει ονομάσει, αν και πολλοί το έχουν δημόσια παρουσιάσει ή επαινέσει (;)
Τολμώ εγώ να γίνω ο νονός του.

Πρέπει να λέγεται μπασταρδοσοσιαλοκαπιταλισμός.

Το ονομάζω έτσι γιατί έχει μέσα του όλα τα κακά δύο κοινωνικών συστημάτων, χωρίς όμως να τα αναγνωρίζει ιδεολογικά ή να τα συνδυάζει δημιουργικά.

Τόσο οι πραγματικοί σοσιαλιστές , όσο και οι καπιταλιστές καταλαβαίνουν ότι το σύστημα αυτό πρόκειται να καταρρεύσει στο προσεχές μέλλον από αναποτελεσματικότητα.

Οι ιστορικοί βλέπουν τις ομοιότητες με τα κοινωνικά φαινόμενα του μεσοπολέμου και μπορούν να προβλέψουν ότι το σύστημα θα εκφυλισθεί παγκόσμια σε φασισμό και μεταγενέστερα σε πόλεμο.
Οι "πνευματικοί" άνθρωποι δεν το καταγγέλουν και δεν το αποδομούν ιδεολογικά. (2)

Βλέπετε οι πνευματικές αναζητήσεις δεν είναι του "συρμού" και δεν πουλάνε στις εφημερίδες και τα κανάλια.

Και οι πνευματικοί άνθρωποι είναι όλοι διορισμένοι σε δημόσιες θέσεις και φοβούνται την "κινητικότητα" και την "επανάσταση"....

Ακινητοποιήθηκαν στην ακαδημαικότητα και τον συντηρητισμό και δεν έχουν θέση για αυτά που θα γίνουν στο μέλλον.

Χωρίς να είμαι προφήτης σας προειδοποιώ:

Πρώτα καταρρέουν τα κράτη. Ακολουθούν οι τράπεζες. Μετά διαλύονται οι δημόσιοι και παγκόσμιοι οργανισμοί συμφιλίωσης : δικαστήρια, Ε.Ε., Ο.Η.Ε, οργανισμός παγκόσμιου εμπορίου, G-20, G-7 κλπ.

Μετά εμφανίζονται οι παγκόσμιοι τύραννοι και τα νόθα κοινωνικοπολιτικά συστήματα.
Και τέλος ακολουθεί ο πόλεμος και η αναγέννηση.

Να εύχεστε μόνο αυτή την φορά ο πόλεμος για την Ελλάδα να είναι μόνο οικονομικός και όχι απλά πυρηνικός (3)


Son Ofeon - Ramnousia

(1) Πηγή http://www.ecb.europa.eu/home/html/index.en.html
(2) Στην Γερμανία επί Χίτλερ οι πνευματικοί άνθρωποι κατέληξαν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, ενώ οι "πνευματικοί" τον βοήθησαν με την ένοχη σιωπή τους
(3). "Αν γίνει ποτέ πυρηνικός παγκόσμιος πόλεμος, ο επόμενος πόλεμος θα διεξαχθεί με πέτρες" Αλβέρτος Αινστάιν
            Διαβάστε περισσότερα »