Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

7 οφέλη του νερού

Μετά το οξυγόνο, το νερό αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να παραμείνει υγιής.

Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αρκεί να αναλογιστούμε πως τουλάχιστον το 60 % του σώματος μας είναι ουσιαστικά νερό!
Μεταξύ άλλων, το νερό ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας, μειώνει το στρες, και μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος. Σε αυτό το άρθρο θα γνωρίσουμε 7 οφέλη που προσφέρει η τακτική κατανάλωση νερού στο ανθρώπινο σώμα.


1# Σε βοηθάει να χάσεις βάρος και διατηρήσεις την σιλουέτα σου
Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Σιγουρέψου ότι πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την μέρα, κάθε μέρα. Το νερό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και μας βοηθά να αισθανόμαστε πλήρης. Αντικατέστησε τα αναψυκτικά με νερό ή τσάι (χωρίς ζάχαρη) και πιεις ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα. Αυτό θα σε βοηθήσει να χορτάσεις με λιγότερο φαγητό. Μπορείς να πίνεις μάλιστα και παγωμένο νερό για να κάψεις μερικές ακόμα θερμίδες (σχετικό άρθρο)

2# Το νερό αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας
Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι, νυσταγμένοι και εξαντλημένοι τότε αυτό ίσως να είναι ένδειξη ότι δεν πίνετε αρκετό νερό. Η κούραση είναι ένα κλασσικό σύμπτωμα της αφυδάτωσης !

3# Μειώνει το άγχος
Περίπου το 70% με 80% του εγκεφάλου μας αποτελείτε από νερό. Δεν θέλει πολύ... μυαλό για να καταλάβουμε ότι η αφυδάτωση επηρεάζει τον εγκέφαλο και άρα την ψυχολογία μας αρνητικά. Μεταξύ άλλων, η έλλειψη νερού προκαλεί και στρες. Φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό για να κρατήσεις τα επίπεδα του άγχους χαμηλά.

4# Είναι απαραίτητο στην άσκηση
Το νερό προλαμβάνει τις μυϊκές κράμπες και λιπαίνει τις αρθρώσεις του σώματος. Όταν είσαι καλά ενυδατωμένος, μπορείς να ασκηθείς πιο έντονα και για περισσότερη ώρα. Έχε πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι με νερό !
5# Μειώνει το κίνδυνο για πέτρα στα νεφρά
Το ποσοστό των ατόμων που εμφανίζουν επώδυνες πέτρες στα νεφρά αυξάνεται συνεχώς. Σύμφωνα με τους ειδικούς ο βασικός λόγος είναι πως οι άνθρωποι - συμπεριλαμβανομένων των παιδιών - έχουν σταματήσει να πίνουν αρκετό νερό.

Το νερό αραιώνει τα άλατα και τα μέταλλα στα ούρα, που δημιουργούν τους στέρεους κρυστάλλους που αποκαλούμε πέτρες στα νεφρά.

Μείωσε το κίνδυνο να εμφανίσεις πέτρες στα νεφρά πίνοντας άφθονο νερό!

6# Κάνει καλό στην καρδιά
.Αμερικανική μελέτη που διήρκεσε 6 έτη, έδειξε πως η τακτική κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή. Συγκεκριμένα, έδειξε ότι όσοι πίνουν περισσότερα από 5 ποτήρια νερό την ημέρα έχουν κατά 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή, σε σχέση με εκείνους που πίνουν 2 η λιγότερα ποτήρια νερό ημερησίως.

7# Υγιής επιδερμίδα
 Το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το αίμα, κάνοντας το δέρμα να λάμπει και να φαίνεται καθαρό και λείο.

Γενικές Συμβουλές
Ακολουθούν μερικές βασικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ξεδιψάσετε το σώμα σας και να μείνετε ενυδατωμένοι:

  • Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ποτήρι νερό, πριν πάρετε το πρωινό ή πιείτε το καφέ σας
  • Έχε πάντα μερικά μπουκάλια με παγωμένο νερό στο ψυγείο
  • Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι με φρέσκο νερό
  • Απόφυγε όσο είναι δυνατόν τα καφεϊνούχα ποτά
  • Να πίνεις πάντα ένα ποτήρι νερό με κάθε γεύμα, ακόμη και όταν πίνεις άλλο ποτό
  • Αν πεινάς, πιες ένα ποτήρι νερό αντί να καταναλώσεις κάποιο σνακ 
 
πηγή                      Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου