Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Η θρεπτική αξία της φλούδας



    Έχεις σκεφτεί ποτέ να μαγειρέψεις τις φλούδες του κρεμμυδιου;
Πριν απαντήσεις όχι, μάθε ότι στη φλούδα και στα φύλλα πολλών φρούτων και λαχανικών που συνηθίζουμε να πετάμε στα σκουπίδια, κρύβονται περισσότερα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες απ' ότι στο εσωτερικό τους.

• Οι φλούδες κρεμμυδιού έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία από το κρεμμύδι και μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Μπορείς λοιπόν να τις προσθέσεις στα φαγητά της κατσαρόλας ή στις σούπες και τις αφαιρέσεις λίγο πριν το σερβίρισμα.

• Τα φύλλα του μπρόκολου περιέχουν 90% της βιταμίνης Α που χρειάζεται καθημερινά ο ανθρώπινος οργανισμός.

Μπορείτε να τα μαγειρέψετε όπως το σπανάκι και τα χόρτα και να τα σερβίρετε με ελαιόλαδο και λεμόνι.

• Τα φύλλα σέλινου έχουν υψηλότερη συγκέντρωση μαγνησίου και ασβεστίου από το μίσχο, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Τα χρησιμοποιείτε ψιλοκομμένα όπως και τον μαϊντανό, σε σάλτσες, σαλάτες και ψάρι.

• Οι φλούδες πορτοκαλιού έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C από το πορτοκάλι και μειώνουν τη χοληστερίνη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα πορτοκαλιού σε σαλάτες και γλυκά ή να βράσετε τις φλούδες και να πιείτε το ρόφημα.

• Το άσπρο τμήμα από τη φλούδα του καρπουζιού είναι πλούσιο σε αμινοξέα που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα φτιάξετε smoothie ή φυσικό χυμό.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου