Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΙΑΦΚΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ - ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Και μέχρι την ολοκλήρωση του ξηλώματος, κάθε επαφή Ελλήνων αιρετών με τους μηχανισμούς του προξενείου και πολύ περισσότερο κάθε αποκάλυψη βρώμικων και υπόγειων συνδιαλλαγών με αυτή την επικίνδυνη γιάφκα...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Θα πρέπει να καταστεί ιδιώνυμο αδίκημα, που θα....
οδηγεί ανάμεσα σε άλλα: Στη στέρηση δια παντός των πολιτικών δικαιωμάτων και φυσικά στην άμεση έκπτωση από κάθε διοικητικό ή πολιτικό αξίωμα.
Οι αηδιαστικές αποκαλύψεις που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας για το αίσχος της απροκάλυπτης συναλλαγής εθνικών μειοδοτών και αδίστακτων γενίτσαρων με τη γιάφκα των τουρκοπρακτόρων στην Κομοτηνή, λαμβάνουν πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας.

Από την άλλη μεριά η συντονισμένη προσπάθεια του πολιτικού προσωπικού και των ΜΜΕ, να υποβαθμίσουν το όλο ζήτημα σε επίπεδο απλά «ατυχούς διαχείρισης» των κομματικών ηγεσιών, δε συνιστά απλή επιπολαιότητα αλλά επικίνδυνο πεμπτοφαλαγγιτισμό που καθιστά πολλούς συνενόχους σε πρακτικές που αγγίζουν τα όρια της εθνικής προδοσίας.

Σταχυολογώντας τα γεγονότα, οδηγούμαστε εκ των πραγμάτων σε μια άκρως οδυνηρή και ταπεινωτική διαπίστωση, η οποία...
αν δεν ανακοπεί άμεσα, θα οδηγήσει σύντομα τον τόπο σε επικίνδυνες εθνικές περιπέτειες με απρόβλεπτες προεκτάσεις.

Κόμματα που κυβέρνησαν και συνεχίζουν να κυβερνούν τον τόπο εδώ και δεκαετίες, πολιτικοί σχηματισμοί που διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών υποσχόμενοι ν αλλάξουν τη ρότα των εξελίξεων στη χώρα μας, αμπελοφιλόσοφοι της «Αριστεράς» που έχουν μπερδέψει τη βούρτσα του διεθνισμού των λαών με τη βοϊδόπουτσα του ψευτοδιεθνισμού που αβαντάρει εθνικές μειοδοσίες, ξεβρακώνονται καθημερινά αποδεικνύοντας πως έχουν πιαστεί για τα καλά σαν τα ποντίκια στη φάκα που στήνει επιμελημένα η γιάφκα των τουρκοπρακτόρων στην Κομοτηνή, και απέναντι σ αυτή την αθλιότητα, κανείς δεν τολμά να σηκώσει κεφάλι στοιχειώδους εθνικής υπερηφάνειας που οφείλει να ακουμπά στο αυτονόητο.

Και το αυτονόητο είναι η αποφασιστική στάση απέναντι σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται συστηματικά και μεθοδευμένα την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Τα επικίνδυνα αντεθνικά ολισθήματα του ΣΥΡΙΖΑ (τα οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι διαρκή - Θυμηθειτε δηλώσεις Μπαλάφα για το Αιγαίο... εκείνο το γνωστό: "θα το ρισκάρουμε"), έβγαλαν γι ακόμη μια φορά στην επιφάνεια, ένα επικίνδυνο απόστημα που απειλεί την ίδια την υπόσταση της χώρας, και αυτό το απόστημα δεν πρέπει στο όνομα καμιάς σκοπιμότητας και κουκουλωθεί και αυτή τη φορά.

Διότι αν κουκουλωθεί και αυτή τη φορά…
Αν οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών δεν αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και αφορμή για να ξηλωθεί εκ θεμελίων η γιάφκα των τουρκοπρακτόρων στην Κομοτηνή μαζί με όλο της το εποικοδόμημα…
Τότε αυτή η ολιγωρία θα εξασφαλίσει την απαραίτητη πίστωση χρόνου, προκειμένου να επιταχυνθεί η προώθηση των επικίνδυνων σχεδίων του νέο-οθωμανισμού, και να βρεθούμε σύντομα προ δυσάρεστων εκπλήξεων, όχι μονάχα στη Θράκη αλλά και αλλού.

Το τονίζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας πως…
Όλα αυτά τα χρόνια που το πολιτικό προσωπικό του τόπου μας βολτάριζε στα σύννεφα από τα οποία (ξανα)πέφτει ξαφνικά, οι μηχανισμοί της Τουρκιάς και των σκοτεινών υπηρεσιών της, δούλευαν αδιάκοπα και μεθοδικά χτίζοντας το δικό τους μηχανισμό ανατροπής, υπονόμευσης και εν τέλει αποσταθεροποίησης, σε ολόκληρη τη Θράκη.

Και όσο συνεχίζουμε το κουκούλωμα του προβλήματος κάτω από το χαλί, όσο συνεχίζουμε να αμπελοφιλοσοφούμε - αναλύοντας σε εκθέσεις ιδεών χωρίς παράλληλη δράση – για τη φυσιογνωμία και τις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού επιδιδόμενοι σε συμψηφισμούς εθνικισμών, τότε εμείς θα δηλητηριάζουμε τον αγνό και άδολο εθνισμό του λαού μας, και την ίδια στιγμή ο τουρκικός εθνικισμός θα οργανώνεται και θα σχεδιάζει το τελικό του χτύπημα με στόχο την αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Καλέσαμε και χθες με σχετικό μας άρθρο «…Ολόκληρο το πολιτικό φάσμα του τόπου μας – από την άθλια συγκυβέρνηση του τόπου μέχρι και την ηγεσία του ΚΚΕ – οφείλουν αυτή τη στιγμή να τοποθετηθούν άμεσα και χωρίς περιστροφές, καταγγέλλοντας κάθε φαινόμενο εθνικής μειοδοσίας, και βέβαια χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό απέναντι στο τουρκικό προξενείο και στα χρηματοδοτούμενα τσογλάνια του που αλωνίζουν ασύδοτα, απειλούν Έλληνες πολίτες και εκβιάζουν στη Θράκη». Αλλά υπήρξε μόνο σιωπή… Ενοχή σιωπή. (Μόνο ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αποκάλυψε και τη δεύτερη βρωμιά που οδήγησε και σε δεύτερη παραίτηση – αυτήν του Αχμέτ Κούρτ από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ).

Και για όσους δεν το κατάλαβαν, οφείλουμε να το πούμε με λόγια ακόμη πιο ξεκάθαρα και σταράτα…

Τα τουρκικά επιτελεία δεν αποτελούνται από μαλάκες χαφταλεύρηδες και ως εκ τούτου δεν αντιμετωπίζονται τα σχέδια τους από χλεχλέδες και τηλεμαϊντανούς του φοβικού μας πολιτικού συστήματος και της προσκυνημένης διανόησης που το στηρίζει πλειοδοτώντας σε ενδοτισμό και δουλοπρέπεια.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δεν αποκαλύπτουν μονάχα τη ρευστή εθνική συνείδηση που είναι κυρίαρχη στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος δηλαδή που παραδέρνει και ερωτοτροπεί επικίνδυνα με τον εθνομηδενισμό.

Αποκαλύπτουν παράλληλα τις επικίνδυνες υπόγειες διαδρομές εθνικής μειοδοσίας που χρόνια τώρα διαβαίνουν οι πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος με τους κατευθυνόμενους τουρκοπράκτορες στη Θράκη.

Αποδεικνύουν επίσης πως όσο τα επικίνδυνα ιδεολογήματα του ψευτοδιεθνισμού, δεν καταρρίπτονται και δεν αντικαθίστανται αυτά τα εκτρώματα από τις αρχές που διέπουν τον πραγματικό διεθνισμό των λαών, τότε ακόμη και δυνάμεις με παραδοσιακά πατριωτικές περγαμηνές, στην πράξη παροπλίζονται, παραδίδονται και ουσιαστικά καθίστανται ευάλωτες και σε τελευταία ανάλυση «χρησιμοποιούνται» από τον τουρκικό εθνικισμό, για τα επικίνδυνα παιχνίδια του στη Θράκη.

Θα το πούμε καθαρά…
Η διεκδίκηση της ψήφου των μουσουλμάνων της Θράκης, οφείλει να γίνεται από όλους με όρους κρυστάλλινους και με σαφέστατα οριοθετημένη κόκκινη γραμμή που σημαίνει:

Ανοικτό, διαρκές και απροκάλυπτο μέτωπο με πρόσωπα και μηχανισμούς που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση της περιοχής και το διαμελισμό της Ελλάδας.

Θα το πούμε ακόμη πιο ξεκάθαρα…
Κάθε ψήφος που δε θα στηρίζεται στη διαρκή ανάδειξη αυτής της αλήθειας και της εθνικής προτεραιότητας, δε θα είναι ψήφος τιμής, αλλά ψήφος ντροπής και εθνικής προδοσίας απ όποιον την επιδιώκει.

Τρία πράγματα είναι εκείνα που πρέπει να δρομολογηθούν με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις συναλλαγές της ντροπής με τη γιάφκα των τουρκοπρακτόρων:
Η δρομολόγηση των διαδικασιών για το ξήλωμα της γιάφκας του νέο-οθωμανισμού στην Κομοτηνή και το τσάκισμα του επικίνδυνου μηχανισμού εθνικής αποσταθεροποίησης που έχει στήσει στην περιοχή.
Μέχρι την ολοκλήρωση του ξηλώματος, κάθε επαφή Ελλήνων αιρετών με τους μηχανισμούς του προξενείου και πολύ περισσότερο κάθε αποκάλυψη βρώμικων και υπόγειων συνδιαλλαγών με αυτή την επικίνδυνη γιάφκα, θα πρέπει να καταστεί ιδιώνυμο αδίκημα, που θα οδηγεί ανάμεσα σε άλλα: Στη στέρηση δια παντός των πολιτικών δικαιωμάτων και φυσικά στην άμεση έκπτωση από κάθε διοικητικό ή πολιτικό αξίωμα.
Την άμεση έναρξη των διαδικασιών για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για το οποίο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ αναλυτική αναφορά.

Και κάτι τελευταίο για τους όψιμους καλοθελητάδες…
Αφήστε κατά μέρος τις αθλιότητες περί ακροδεξιών, κάθε φορά που κάποιος τολμά να αρθρώσει λόγο εθνισμού και αυτονόητης πατριωτικής επαγρύπνησης σ αυτή την πατρίδα.

Οι αλαλαγμοί σας περί ακροδεξιών και λοιπών τσουβαλιασμάτων, εκτοξεύονται απ όλους εσάς, για να θολώσετε να νερά και να κρύψετε πίσω από αυτούς τη ρευστή έως ανύπαρκτη εθνική σας συνείδηση και το δηλητήριο της εθνικής μειοδοσίας που πλημμυρίζει τις φλέβες κάθε Νενέκου.

Γιατί όλοι εμείς. τολμάμε να υψώνουμε εθνικό λόγο, γιατί ακριβώς αρνούμαστε να παραδώσουμε αυτό το λόγο στην ακροδεξιά και στους νεοναζί για να τον σακατέψουν, να τον αφυδατώσουν από το ουσιαστικό του περιεχόμενο, και να δηλητηριάσουν το λαό μας με το σαράκι του ακροδεξιού εθνικισμού που διαχρονικά μόνο ως Πέμπτη φάλαγγα σε βάρος της πατρίδας έχει διαπρέψει.

Αφήστε λοιπόν τις μεγαλοστομίες άθλιοι υποκριτές, γιατί ξέρουμε και ξέρετε πως πίσω από αυτές το μόνο που κρύβεται είναι το άθλιο πρόσωπο του Εφιάλτη.

Αει σιχτίρ πια με τους αυτόκλητους "προστάτες" των κατασκευασμένων εθνικών μειονοτήτων. Εκτός από την ηλιθιότητά σας και το ραγιαδισμό, υπάρχει και εθνική αξιοπρέπεια.



http://ellinikoforoum.blogspot.gr/             Διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΤΖΗΜΕΡΟΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΤΕ! ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!

Ο καθηγητής και πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ιωάννης Σεϊμένης κατηγορήθηκε ότι.......


α) διαχειρίστηκε τα κονδύλια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) χωρίς να τεκμηριώνει την σκοπιμότητα των δαπανών, χωρίς να λέει τι ξόδεψε πού και χωρίς να ζητάει έγκριση από τη συνέλευση β) ως πρόεδρος του ΠΜΣ ανέθετε έργα του προγράμματος στον εαυτό του, μόνος του υπέγραφε για την καλή εκτέλεση του έργου από τον... ίδιον, και φυσικά μόνος του εισέπραττε τα χρήματα! γ) χρέωνε στο ΠΜΣ μεγάλο αριθμό προσωπικών ταξιδιών.

Έγινε λοιπόν ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση), η οποία βρήκε ένοχο τον
πρώην αντιπρύτανη και τον τιμώρησε παραδειγματικά: του έβαλε πρόστιμο μισό μηνιάτικο! Λιγότερο δηλαδή από τα εισιτήρια ενός προσωπικού ταξιδιού από αυτά που χρέωνε στο ΠΜΣ.

Καληνύχτα, Κεμάλ...

Θάνος Τζήμερος
Πρόεδρος Δημιουργίας Ξανά

Υ.Γ. Το έγγραφο με την απίστευτη απόφαση στη διαύγεια:http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%9A%CE%9D469%CE%927%CE%9B-%CE%9162




logiastarata.gr             Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Έτσι ψήνουμε το αρνί στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα δεν καθόμαστε να βάζουμε μοτέρ και τέτοια.....


για ψηθεί στην ψησταριά.
Βάζουμε το σουβλί στη ρόδα του τρακτέρ.. και το ψήνει πολύ καλά.


trikalaweb.blogspot.gr
                                         Διαβάστε περισσότερα »

Φίλιππος Ηλιάδης: "Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες της Διασποράς"

Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες της διασποράς χρόνια πολλά, υγεία σε όλους και στις οικογένειες τους ...

Θέλω επίσης να τους πω ότι δεν τους ξεχνάμε και τους ευχαριστούμε για τον αγώνα που δίνουν για την πατρίδα μέσα από την.....
καρδιά τους τόσα χρόνια χωρίς ποτέ να περιμένουν ανταλλάγματα, Αυτοί είναι οι Έλληνες ! ! !

Φίλιππος Ηλιάδης Υπ. Δημ. Σύμβουλος Δήμου Κατερίνης 
                                     Διαβάστε περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ! Δείτε πως αντέδρασε απέναντι στην ΕΦΟΡΙΑ ένας πραγματικός Έλληνας!!!

Δείτε πως αντέδρασε απέναντι στην εφορία του Στουρνάρα ένας Έλληνας. Δείτε προσεκτικά και αναρωτηθείτε: Ποια είναι η δική σας στάση;... "Τηλεφωνική κλήση δέχθηκα σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών 2104802668: - Ο κύριος Τίγκας Ιάκωβος του Σπυριδόν; - Μάλιστα του Σπυρίδωνος. Τι θέλετε; - Από το Υπουργείο Οικονομικών σας τηλεφωνούμε. Απ΄ότι μας δείχνει το σύστημα, δεν
έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2012. Αυτό ισχύει; - Ναι ισχύει γιατί; - Και γιατί δεν υποβάλατε δήλωση; - Γιατί δεν αναγνωρίζω υποχρέωσή μου, να υποβάλω φορολογική δήλωση στους δοσίλογους & κατακτητές της Πατρίδας μου. Στους Προδότες της Ελλάδας. - Όπως νομίζετε. Ομως το σύστημα ούτε εφέτος σας επιτρέπει να υποβάλετε δήλωση, γιατί δεν κάνατε πέρυσι!!!;;; - Δεν μου λέτε; Το σύστημά σας σας ενημέρωσε ότι έχω υποβάλει μήνυση κατά της ΔΟΥ Πολυγύρου & κατά παντός υπευθύνου για παράνομη επιβολή φόρου, τον οποίο αδυνατώ να πληρώσω, & ο οποίος μου επιβλήθηκε βάσει μιάς παράνομης δανειακής σύμβασης που υπογράφτηκε χωρίς να με ρωτήσει κανείς & χωρίς να περάσει από την Βουλή, σε ένα ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου, & παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία με βάση το Αγγλικό δίκαιο; - Οχι κύριε Τίγκα, το σύστημα δεν μπορεί να τα δει αυτά. - Λοιπόν άκουσε. Να πεις σε εκείνη την ποντικομαμή τον Στουρνάρα, ότι δεν έχω καμία υποχρέωση να υποβάλω φορολογική δήλωση, στους Αγγλους & στους Γερμανούς, παρά μόνον στο Ελληνικό Κράτος, το οποίο δεν υπάρχει, γιατί βρίσκεται υπό κατοχή. - Να του πεις ακόμη ότι δεν αναγνωρίζω την παρούσα Κυβέρνηση των προδοτών ως Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά τους θεωρώ προδότες & δοσίλογους εχθρούς της Πατρίδας μου & της ιδιοκτησίας μου, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα. - Όποιος τολμήσει & έρθει κατά δω, οι καραμπίνες είναι γεμάτες. Εχουμε πόλεμο. - Να του πεις ακόμη, ότι θα φύγετε με ελικόπτερο σύντομα αν προλάβετε. Ενημερώστε & την Μέρκελ, ότι εδώ δεν περνάει η μπογιά της. - Μάλιστα κύριε Τίγκα όπως νομίζετε, το μήνυμά σας έχει καταγραφεί. Θα διαβιβαστεί αρμοδίως. Καλύτερα μιάς ώρας Ελεύθερη Ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά & φυλακή. Ιάκωβος Τίγκας 

Δε ντρέπεσαι που ζεις;

Σε κράζουν ανθελληνικό ψοφίμι όπου κι αν πας, χτες στην Κρήτη μόνο τα παντελόνια δε σου κατέβασαν...
Δε ντρέπεσαι που ζεις;
Κι εσύ Δικαιοσύνη τι κρύβεσαι σαν τη...
στρουθοκάμηλο;
Τι άλλο περιμένετε να δείτε κύριου δικαστές; Σταθείτε επί τέλους στο ύψος σας και σώστε την τιμή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης

http://harryklynn.blogspot.gr/
                                                   Διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ας πρόσεχες ...Εσταυρωμένε...

Πέτρος Τσιολάκης

http://edo-provokatoras.blogspot.gr/

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

10 Απριλίου του 1826 - Η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου


ΠΡΙΝ 188 ΧΡΟΝΙΑ, ΞΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ...


ΒΙΝΤΕΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ"
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Το γεγονός συνέβη την νύχτα μεταξύ 10ης και 11ης Απριλίου 1826, κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας στρατιωτικής ιστορίας.

Τρία χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης του Μεσολογγίου από τους Κιουταχή και Ομέρ Βρυώνη, ο Σουλτάνος επανήλθε με νέο σχέδιο. Ανέθεσε και πάλι στον νικητή της Μάχης του Πέτα, Κιουταχή, να καταλάβει την πόλη, συνδυάζοντας αυτή τη φορά την επιχείρηση με την εκστρατεία του Ιμπρήμ 
στην Πελοπόννησο. 


Με μια πανίσχυρη στρατιά 20.000 ανδρών, ο Κιουταχής ξεκίνησε από τα Τρίκαλα στα τέλη Φεβρουαρίου του 1825 και στις 15 Απριλίου 1825 έφθασε προ του Μεσολογγίου.

Αμέσως άρχισε την πολιορκία της πόλεως, η οποία μπορεί να χωρισθεί σε δύο περιόδους: 
α) 15 Απριλίου έως 12 Δεκεμβρίου 1825 
β) 25 Δεκεμβρίου 1825 έως τις 11 Απριλίου 1826. 

Χωρίς σημαντική βοήθεια από τους υπόλοιπους Έλληνες, λόγω του εμφυλίου πολέμου και έχοντας να αντιμετωπίσουν υπέρτερες εχθρικές δυνάμεις, οι 12.000 ψυχές του Μεσολογγίου αντιστάθηκαν καρτερικά επί ένα χρόνο. Την οργάνωση της άμυνας ανέλαβε τριμελής επιτροπή υπό τους Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλο, Δημήτριο Θέμελη και Γεώργιο Καναβό.

Το φρούριο της πόλεως μετά την πρώτη πολιορκία είχε βελτιωθεί, κατόπιν των προσπαθειών του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, του Βύρωνα και του μηχανικού Μιχαήλ Κοκκίνη. Η τάφρος έγινε βαθύτερη, ο μικρός περίβολος ενισχύθηκε με πύργους και πολύγωνα προτειχίσματα, πάνω στα οποία τοποθετήθηκαν 48 
τηλεβόλα και 4 βομβοβόλα.

Η νησίδα Βασιλάδι, μεταξύ της λιμνοθάλασσας και της θάλασσας, έγινε ένα είδος προκεχωρημένου οχυρού. Εκεί τοποθετήθηκαν 6 πυροβόλα και συγκεντρώθηκαν 2.000 γυναικόπαιδα για να μην επιβαρύνουν τη φρουρά της πόλης. 

Εντός του Μεσολογγίου υπήρχαν 10.000 άτομα, εκ των οποίων 4.000 άνδρες, άριστοι πολεμιστές από την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία και ακόμη 1.000 άνδρες, δυνάμενοι να φέρουν όπλα.

Κατά την πρώτη φάση της πολιορκίας (15 Απριλίου-12 Δεκεμβρίου 1825) το Μεσολόγγι πολιορκήθηκε μόνο από τις δυνάμεις του Κιουταχή. Οι επιθέσεις τους συντρίβονταν εύκολα ή δύσκολα από τους υπερασπιστές της πόλης. Εξάλλου, ο από θαλάσσης αποκλεισμός δεν ήταν ισχυρός και επανειλημμένως διασπάσθηκε από τον στόλο του Μιαούλη, ο οποίος ενίσχυε με πολεμοφόδια και τρόφιμα τους πολιορκούμενους.

Στις 24 Ιουλίου, 1000 ρουμελιώτες πολεμιστές υπό τον Γεώργιο Καραϊσκάκη ανάγκασαν τον Κιουταχή να αποσύρει τις δυνάμεις του στις υπώρειες του όρους Ζυγός, χαλαρώνοντας την πολιορκία του Μεσολογγίου. Αλλά και ο τουρκικός στόλος, παρενοχλούμενος από τον ελληνικό, αναγκάσθηκε να ζητήσει καταφύγιο στην αγγλοκρατούμενη Κεφαλληνία.

Στις 5 Αυγούστου ο Κίτσος Τζαβέλλας, επικεφαλής δυνάμεως Σουλιωτών πολεμιστών, εισήλθε στην πόλη, αναπτερώνοντας το ηθικό των πολιορκουμένων. Όμως, στις αρχές Νοεμβρίου, ο κοινός στόλος Τούρκων και Αιγυπτίων αποβίβασε 8.000 αιγύπτιους στρατιώτες κι ένα μήνα αργότερα κατέφθασε στην περιοχή ο Ιμπραήμ που είχε σχεδόν καταστείλει την Επανάσταση στην Πελοπόννησο.



Τούρκοι, Τουρκαλβανοί και Αιγύπτιοι αριθμούσαν 25.000 άνδρες, με σύγχρονο πυροβολικό, που διοικούσαν γάλλοι αξιωματικοί. Οι Έλληνες είχαν να αντιπαρατάξουν 4.000 μαχητές.

Στις 25 Δεκεμβρίου 1825 άρχισε η δεύτερη φάση της πολιορκίας του Μεσολογγίου. Όπως και στην πρώτη πολιορκία, πάλι υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πασάδων. Ο αιγύπτιος Ιμπραήμ επεχείρησε με τις δικές του δυνάμεις να καταλάβει το Μεσολόγγι στις 16 Ιανουαρίου 1826. 

Απέτυχε, όμως, και αναγκάσθηκε να συμπράξει μετά του Κιουταχή. Οι δύο στρατοί κατέστησαν ασφυκτική την πολιορκία με ανηλεή κανονιοβολισμό του Μεσολογγίου και με την κατάληψη των στρατηγικής σημασίας νησίδων Βασιλάδι (25 Φεβρουαρίου) και Κλείσοβας (25 Μαρτίου). Μετά την πτώση των δύο νησίδων, η θέση των πολιορκουμένων κατέστη δεινή, μετά και την αποτυχία του Μιαούλη να διασπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό.

Η κατάσταση πλέον μέσα στην πόλη είχε φθάσει σε οριακό σημείο. Τρόφιμα δεν υπήρχαν και οι πολιορκούμενοι (γυναίκες, παιδιά, τραυματίες, γέροντες και μαχητές) σιτίζονταν με φύκια, δέρματα, ποντίκια και γάτες! 

Υπό τις συνθήκες αυτές, που καθιστούσαν αδύνατη την αποτελεσματική υπεράσπιση της πόλης, αποφασίστηκε σε συμβούλιο οπλαρχηγών και προκρίτων στις 6 Απριλίου η έξοδος και ορίστηκε γι' αυτή, η νύχτα του Σαββάτου του Λαζάρου προς Κυριακή των Βαΐων (9 προς 10 Απριλίου).



Τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το σχέδιο, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, υπό τους Δημήτριο Μακρή, Νότη Μπότσαρη και Κίτσο Τζαβέλα, με την ελπίδα να διασπάσουν τις εχθρικές γραμμές, επωφελούμενοι από τον αιφνιδιασμό των πολιορκητών. Νωρίτερα είχαν σκοτώσει τους τούρκους αιχμαλώτους, ενώ στην πόλη παρέμειναν τραυματίες και γέροι.

Όμως, το σχέδιο της εξόδου, είτε προδόθηκε, είτε δεν εφαρμόστηκε σωστά κι έτσι οι δυνάμεις του Ιμπραήμ κατέσφαξαν με τα γιαταγάνια τούς μαχητές της ελευθερίας. Στο μεταξύ, μέσα στο Μεσολόγγι είχαν αρχίσει οι σφαγές από τους  Τουρκοαιγύπτιους, που είχαν εισβάλει από άλλο σημείο της πόλης.

Σε πολλά σημεία σημειώθηκαν δραματικές σκηνές: ο δημογέροντας Χρήστος Καψάλης, όταν κυκλώθηκε από τους εισβολείς στο σπίτι του, όπου είχαν συγκεντρωθεί τραυματίες, γέροντες και γυναικόπαιδα, έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη, ενώ ο μητροπολίτης Ρωγών Ιωσήφ ανατίναξε τον Ανεμόμυλο,
στην τελευταία πράξη αντίστασης, όταν κυκλώθηκε από τους εχθρούς. 

Το πρωί της 10ης Απριλίου, ανήμερα των Βαΐων, η οθωμανική ημισέληνος κυμάτιζε στα χαλάσματα του Μεσολογγίου.
Οι πληροφορίες για τις απώλειες των Ελλήνων κατά την πολιορκία και την έξοδο είναι αντιφατικές. Πιθανότερο φαίνεται ότι από τους 3.000 που πήραν μέρος στην έξοδο, οι 1.700 έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι. Ανάμεσα στους νεκρούς, ο Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος, ο Μιχαήλ Κοκκίνης, ο Αθανάσιος Ραζηκότσικας, ο Νικόλαος Στορνάρης, ο γερμανός εκδότης της εφημερίδας «Ελληνικά Χρονικά» Ιάκωβος Μάγιερ και άλλοι γερμανοί φιλέλληνες. 

Γύρω στα 6.000 γυναικόπαιδα οδηγήθηκαν για να πουληθούν στη Μεθώνη και στα σκλαβοπάζαρα της Κωνσταντινούπολης και της Αλεξάνδρειας. Οι απώλειες για τους τουρκοαιγύπτιους εισβολής ανήλθαν σε 5.000 άνδρες.

Η Επανάσταση μετά την πτώση του Μεσολογγίου είχε σχεδόν κατασταλεί. Η φλόγα της, όμως, παρέμεινε άσβεστη, καθώς η ήττα μετατράπηκε σε νίκη. Ένα νέο κύμα φιλελληνισμού αναδύθηκε μετά την αμαύρωση του Αγώνα, εξαιτίας του 
εμφύλιου σπαραγμού. Αυτό με τη σειρά του επηρέασε εμμέσως την ευρωπαϊκή διπλωματία για τα εθνικά δίκαια των Ελλήνων. 

Πολλά έργα, ζωγραφικά, λογοτεχνικά και άλλα, απαθανάτισαν τη θυσία των Μεσολογγιτών. Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός έγραψε την ημιτελή ποιητική του σύνθεση «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», με τους γνωστούς στίχους από το Σχεδίασμα Β':

Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει

Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί, κι η μάνα το ζηλεύει.

Τα μάτια η πείνα εμαύρισε' στα μάτια η μάνα μνέει'

Στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα και κλαίει:

«Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τι σ΄έχω γω στο χέρι;

Οπού συ μου ΄γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει»




Αμέσως μετά την κατάληψη του Μεσολογγίου, ο Κιουταχής με τον στρατό του κατευθύνθηκε προς την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, με αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της Αττικής. 
Ο Ιμπραήμ επανήλθε στην Πελοπόννησο για να εξαλείψει 
και τις τελευταίες εστίες αντίστασης σε Μάνη και Αργολίδα.

Το Μεσολόγγι απελευθερώθηκε στις 11 Μαϊου 1829. Το 1937 
αναγνωρίστηκε ως «Ιερά Πόλις» και η Κυριακή των Βαΐων ορίστηκε ως επέτειος της εξόδου. 

Video – φωτιά με νταβατζήδες!

Αποκαλυπτικές συνομιλίες για δουλειές.
Τα στοιχεία που περιέχονται στις συνομιλίες αυτές θα προκαλέσουν μεγάλες αναταράξεις και ανατροπές.


Τα παραπάνω υποστηρίζει η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ σε....


σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει:
Φόβος και τρόμος έχει καταλάβει το κυβερνητικό προσωπικό λόγω των πληροφοριών που διοχετεύονται από βουλευτές της Χρυσής Αυγής για κασέτες με απολαυστικές συνομιλίες υπουργών και όχι μόνο, με γνωστούς μεγαλόσχημους οικονομικούς – επιχειρηματικούς παράγοντες , γνωστούς ως «νταβατζήδες» , για διάφορες δουλειές , ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Δουλειές που έχουν σχέση με παραχωρήσεις δημοσίων οργανισμών , κατασκευές και ότι άλλο περιλαμβάνεται στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων.
Αφήνουν , μάλιστα , να εννοηθεί ότι τα στοιχεία, που περιέχονται στις συνομιλίες αυτές θα προκαλέσουν μεγάλες αναταράξεις κι ανατροπές ,αποφεύγοντας όμως να δώσουν κάτι συγκεκριμένο.
Τις πληροφορίες αυτές πρέπει να τις έχει το κυβερνητικό στρατόπεδο. Έτσι εξηγείται και η πρεμούρα για την παρεμπόδιση με κάθε τρόπο της δημοσιοποίησης βίντεο με συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί , όπως προκύπτει από την επιστολή που έστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ευτέρπη Κουτζαμάνη ο υπουργός προστασίας του πολίτη κ.Δένδιας , όπυ σημειώνει «τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της Χρυσής Αυγής (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού , με την παράκληση για τις δέουσες ενέργειες για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημόσιου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού»

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» που εκφράζει τις απόψεις του , η οποία κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη με την πρώτη σελίδα ολόλευκη , στη μέση της οποίας υπήρχε ένα μονόστηλο σε κίτρινο φόντο με τίτλο «Φίμωτρο» , χαρακτηρίζοντας λογοκρισία την ενέργεια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.


logia Starata                Διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Πρώτη καταχώρηση: 06/04/2014 - 01:14
Τελευταία δημοσίευση: 07:00Διάφορα
Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στις 6 Απριλίου 1996-Η Ελλάδα γιορτάζει στο Παναθηναϊκό Στάδιο τα 100 χρόνια της πρώτης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 με αναπαράσταση αγωνισμάτων στίβου
2010-Ο 22χρονος Λίονελ Μέσι σκοράρει και τα 4 γκολ της Barcelona στην νίκη της με 4-1 επί της Άρσεναλ και γίνεται ο πρώτος παίκτης που σημειώνει 4 γκολ σε αγώνα νοκ άουτ στο Champions League, δικαιώνοντας με την απόδοσή του τον άτυπο τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου.
2006-Η Manchester United υπογράφει με τον ασφαλιστικό όμιλο AIG την μεγαλύτερη χορηγία φανέλας στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το συμβόλαιο αξίζει 56,5 εκατομ. λίρες (100 εκατομ. δολάρια) για μία περίοδο 4 ετών, ξεπερνώντας την 5ετή χορηγία της Samsung στη Chelsea που άξιζε 50 εκατομ. λίρες. Η χορηγία θα κινδυνεύσει, αλλά θα σωθεί προσωρινά, δύο χρόνια μετά, στην μέση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όταν στις 16/9/2008, η πτώχευση της AIG θα διασωθεί με μία επιχορήγηση 85 δις δολαρίων από ομοσπονδιακά κεφάλαια.
1996-Ο 42χρονος Robert Parrish κάνει ρεκόρ συμμετοχών στο ΝΒΑ (1.561 αγώνες)
1996-Η Ελλάδα γιορτάζει στο Παναθηναϊκό Στάδιο τα 100 χρόνια της πρώτης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 με αναπαράσταση αγωνισμάτων στίβου
1977-Εγκαινιάζεται το στάδιο Kingdome του Σηάτλ
1965-Πεθαίνει σε ηλικία 78 ετών ο Ιωάννης Κετσέας, αθλητής του Εθνικού Γ.Σ. στο στίβο και μετέπειτα συνιδρυτής με τον Γερμανό Καρλ Ντιμ της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Διετέλεσε ισόβιο μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων από το 1927, πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (1930-1932) και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών από το 1938
1958-O Arnold Palmer, ένας από τους καλύτερους γκόλφερ όλων των εποχών, κερδίζει το πρώτο του μεγάλο τουρνουά, το USA Masters
1957-Γεννιέται η Ολυμπιακή Αεροπορία, ο επίσημος εθνικός αερομεταφορέας της Ελλάδας, και την ίδια μέρα λαμβάνει χώρα η πρώτη πτήση. Πιλότος είναι ο Παύλος Ιωαννίδης, μετέπειτα πρόεδρος του ιδρύματος Ωνάση. Επιθυμία του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν να αντιγράψει το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων με τους 5 κύκλους οι οποίοι συμβολίζουν τις 5 ηπείρους, αλλά η ΔΟΕ το απαγόρεψε και έτσι προστέθηκε ένας έκτος κύκλος για την Ελλάδα.
1957-Μετά από αδράνεια τριών ετών ο Sugar Ray Leonard επιστρέφει για να διεκδικήσει τον τίτλο των μεσαίων βαρών από τον Marvin Hagler και αναδεικνύεται παγκόσμιος πρωταθλητής έπειτα από 12 γύρους, ανεβάζοντας το ρεκόρ του σε 34 νίκες και μόνο 1 ήττα σε 11 χρόνια
1896-Έναρξη των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα όπου λαμβάνουν μέρος 311 αθλητές από 13 χώρες, εκ των οποίων οι 230 είναι Έλληνες. Η ημερομηνία 25 Μαρτίου 1896 που καταγράφεται ως επίσημη ημερομηνία αντιστοιχεί στο Ιουλιανό ημερολόγιο. Ο Αμερικανός τριπλουνίστας James Connolly είναι ο πρώτος ολυμπιονίκης, με επίδοση 13.71μ, αφού κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των 1ων Ολυμπιακών Αγώνων το άλμα τριπλούν ολοκληρώνεται πρώτο από όλα τα άλλα αγωνίσματα της πρώτης ημέρας. Στη δισκοβολία ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος κατακτά το αργυρό μετάλλιο με επίδοση 28.95 πίσω από τον 21χρονο Αμερικανό Bob Garret, που θα κάνει και παγκόσμιο ρεκόρ στην τελευταία του βολή με 29.15. Στην τρίτη θέση κατατάσσεται ο Σωτήρης Βερσής με 27.76. Ο δίσκος είναι ξύλινος με μεταλλικό περιφερειακό περίβλημα και οι αθλητές πρέπει να ρίχνουν το δίσκο από στάση, σύμφωνα με τον αρχαίο ελληνικό τρόπο
1893-Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας μποξ (110 γύροι σε 7 ώρες και 19 λεπτά) μεταξύ του Jack Burke και του Andy Bowen στο St. Louis λήγει ισόπαλος
ΠΗΓΗ: galanissportsdata.com
                       PIGI  ENIKOS,GR

Σε εξέλιξη ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"

Πρώτη καταχώρηση: 06/04/2014 - 09:53
Τελευταία δημοσίευση: 10:23Αθλητισμός
Σε εξέλιξη ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος
Σε εξέλιξη ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιείται σήμερα με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό στον Λευκό Πύργο.
Η τελετή αφής της φλόγας έγινε χθες στις 11.30 στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και ξεκίνησε λαμπαδηδρομία, η οποία πέρασε από όλους τους συμμετέχοντες δήμους της διαδρομής και θα κατέληξε στις 17.30 στον Λευκό Πύργο.
Ο μαραθώνιος ξεκίνησε στις 8.00 από την κεντρική πλατεία του δήμου Πέλλας, μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μ. Αλεξάνδρου και θα καταλήξει στο Λ. Πύργο. Η «Αλεξάνδρειος Φλόγα» θα παραμείνει αναμμένη «μέχρι και τον τερματισμό του τελευταίου δρομέα, που συμμετέχει στη διοργάνωση». Στη φετινή διοργάνωση, έχουν δηλώσει συμμετοχή 14.800 δρομείς.
«Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται από ένα διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, με στόχο να συγκεντρώσει έσοδα προς όφελος δεκαπέντε και πλέον κοινωφελών ιδρυμάτων-οργανώσεων, που επιτελούν αξιοθαύμαστο έργο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΦΩΤΟ: thestival.gr

ΦΩΤΟ-Έκαναν την Αλ Σάλεχ… Κρανιδιώτη

Πρώτη καταχώρηση: 06/04/2014 - 10:47
Τελευταία δημοσίευση: 10:47Media
ΦΩΤΟ-Έκαναν την Αλ Σάλεχ… Κρανιδιώτη
ΦΩΤΟ-Έκαναν την Αλ Σάλεχ… Κρανιδιώτη
Ο «δαίμων» του τυπογραφείου… μεταλλάχθηκε σε «δαίμων» της τηλεόρασης και προς στιγμήν, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ έγινε Φαήλος Κρανιδιώτης.
Η λάθος κάρτα που έπαιξε για λίγα δευτερόλεπτα στο πάνελ της εκπομπής «Mega» Σαββατοκύριακο, «έκανε» την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Φαήλο Κρανιδιώτη, τον Θοδωρή Δρίτσα, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και τον Φαήλο Κρανιδιώτη, Θοδωρή Δρίτσα!
Δείτε την φωτογραφία:

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ!


Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ "ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ" ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗ  ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ




"Τελευταία προειδοποίηση" τόσο προς την Τουρκία, όσο και προς τις ΗΠΑ απηύθυνε η Ρωσία προς την Τουρκία, αναφορικά με την κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης του Μοντρέ, βάσει της οποίας έχει καθοριστεί το νομικό καθεστώς διελεύσεως των στενών των Δαρδανελίων και παραμονής πολεμικών πλοίων κρατών που δεν βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα, σε αυτήν, καθώς τις τελευταίες εβδομάδε η συνθήκη βάσει της οποίας κινούνται τα αμερικανικά πολεμικά σκάφη στην Μαύρη Θάλασσα έχουν παραβιαστεί χονδροειδώς.


«Έχουμε παρατηρήσει ότι τα αμερικανικά πλοία έχουν, πολλές φορές, παραμείνει στη Μαύρη Θάλασσα περισσότερο από όσο επιτρέπει η Συνθήκη του Μοντρέ», ανέφερε ο Ρώσος υπουργός, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Εφιστούμε την προσοχή επ’ αυτού στις ΗΠΑ, αλλά και στην Τουρκία. Πρέπει να τηρηθούν οι όροι της συνθήκης αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες», τόνισε ο Ρώσος υπουργός χωρίς να διευκρινίζει ποιες θα είναι αυτές οι συνέπειες.

Πάντως οι Ρώσοι ήδη έχουν εγκαταστήσει συστοιχίες επακτίου αμύνης Ρ-800 Yakhont στην χερσόνησο της Κριμαίας και έχουν θέσει στο βεληνεκές των συγκεκριμένων υπερηχητικων πυραύλων cruise εδάφους-επιφανείας το αντιτορπιλικό «Truxtun» το οποίο βρίσκεται μέχρι σήμερα στην περιοχή, παραβιάζοντας την συνθήκη στην Μαύρη Θάλασσα.

Οι διαμαρτυρίες της Ρωσίας είναι τεκμηριωμένες και σύννομες καθώς το αντιτορπιλικό εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ 6 και 7ης Μαρτίου και έχει ξεπεράσει κατά μια εβδομάδα τον επιτρεπόμενο, βάσει της Συνθήκης, χρόνο παραμονής των 21 ημερών, στη Μαύρη Θάλασσα.

Η συνθήκη (στην οποία ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη είναι και η Ελλάδα) απαγορεύει σε κράτη τα οποία δεν έχουν ακτές στην Μαύρη Θάλασσα να παραμένουν τα πλοία τους πάνω από 3 εβδομάδες όπως επίσης προβλέπει ότι κανένα πλοίο εκτοπίσματος μεγαλύτερου των 45.000 τόνων δεν επιτρέπεται να περάσει τα στενά, άρα αποκλείεται η είσοδος αεροπλανοφόρων στην Μαύρη Θάλασσα.

Η Τουρκία δεν έχει ακόμα δώσει απάντηση στις ρωσικές προειδοποιήσεις. Αν επιμείνει σε αυτή την τακτική η Ρωσία μπορεί ακόμα και να επιχειρήσει ναυτικό αποκλεισμό των Στενών στην έξοδό τους προς την Μαύρη Θάλασσα.

Απαντώντας η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρί Χαρφ, δήλωσε πάντως, ότι το «Truxtun» θα εγκαταλείψει άμεσα στην περιοχή, αλλά θα αντικατασταθεί από άλλο πλοίο. μάλλον από το USS Donald Cook DDG 75 (το οποίο κάποιοι ευφάνταστοι το είδαν στο Αιγαίο έτοιμο να ... καταρρίψει το οργανικό ελικόπτερο της τουρκικής φρεγάτας τύπου MEKO-200 TN II TCG F244 Barbaros, επειδή δήθεν αναγνωρίστηκε ως "εχθρικό ίχνος")!

Εν πάση περιπτώσει η ρωσική προειδοποίηση έχει και ένα άλλο στόχο: Να καταδείξει ότι η Μαύρη Θάλασσα ξαναέγινε πλήρως ελεγχόμενη από το ρωσικό Ναυτικό...

Η Συνθήκη του Μοντρέ ή Συνθήκη για το καθεστώς των Στενών (Montreux Convention Regarding the Regime of the Turkish Straits), είναι συνθήκη η οποία αφορά στο καθεστώς των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε το 1936, παραχωρεί τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στην Τουρκία και ρυθμίζει την στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή.

Υπογράφηκε στις 20 Ιουλίου 1936 στην ελβετική πόλη Μοντρέ. Τέθηκε σε ισχύ στις 9 Νοεμβρίου, 1936 και καταχωρήθηκε στην Κοινωνία των Εθνών στις 11 Δεκεμβρίου 1936. Eξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα, με ορισμένες τροποποιήσεις.

Τα συμβαλλόμενα Μέρη της συνθήκης (Συμβαλλόμενα Μέρη: Κράτη Μαύρης Θάλασσας : Βουλγαρία, Ρουμανία, Σοβιετική Ένωση, Τουρκία, Αυστραλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία, Γιουγκοσλαβία) αναγνωρίζουν και επιβεβαιώνουν την αρχή της ελεύθερης διέλευσης και ναυσιπλοΐας δια θαλάσσης στα Στενά: «εν καιρώ ειρήνης, τα εμπορικά πλοία θα απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία διέλευσης και ναυσιπλοΐας στα Στενά, με τη μέρα και τη νύχτα, κάτω από οποιαδήποτε σημαία με οποιοδήποτε είδος φορτίου."

Η σύμβαση δίνει στην Τουρκία τον πλήρη έλεγχο των Στενών και εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης. Επιτρέπει στην Τουρκία την στρατιωτικοποίηση των Στενών.

Επιτρέπει τη διέλευση πολεμικών πλοίων των παρευξείνιων χωρών με ειδοποίηση μιας εβδομάδας και υπό κάποιους όρους εκτοπίσματος, μεγέθους, οπλισμού. Περιορίζει σημαντικά την διέλευση των πολεμικών πλοίων που δεν ανήκουν σε κράτη της Μαύρης Θάλασσας (προειδοποίηση διέλευσης, όριο εκτοπίσματος πλοίων, χρονικός περιορισμός παραμονής, περιορισμός οπλισμού, μη διέλευση αεροπλανοφόρων κλπ).

ΡΙΧΝΕΙ Η ΜΟΣΧΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ;

ΡΩΣΙΚΟΣ ΔΑΧΤΥΛΟΣ 
ΠΟΛΛΑ  ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ




ΚΑΤΙ ΣΑΝ “FUCK EU” ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ ΣΤΟ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ !

Η όλη μεθόδευση δείχνει στήσιμο που παραπέμπει σε Ουκρανία λέγαμε χθες και βάλαμε το σύνδεσμο για το βίντεο με το λινκ απ’ το ρωσικό ρου τιούμπ. Συγκεκριμμένα παραπέμπει στην παγίδευση της ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ Βικτώριας Νόουλαντ που είπε το ιστορικό “FUCK EU”.. Ο Μπαλτάκος στήνεται και λέει το ποίημα του ευθέως και για δικαστική χρήση: “Χωρις στοιχεία” “ΣΤΗΜΕΝΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ”.

Θέλει να προκαλέσει σάλο, είναι φανερό. Θέλει να κάνει ζημιά στον “πούστη” όπως τον αποκαλεί Σαχλαμαρά. Και το κυριότερο θέλει να βάλει τη Χρυσαυγή στο παιχνίδι, παραμονές εκλογών, πιθανότατα και εθνικών εκλογών.

Η εκδίκηση αυτή όμως δεν ειναι μόνο δική του και της Χρυσαυγής, αλλά και της Ρωσίας που έχει καλούς “υδραυλικούς” όπως λέγονται οι πράχτωρες που επεμβαίνουν. Η Μόσχα έχει θυμώσει πολύ με την παγκόσμια κυβέρνηση ανδρεικέλων της Αθήνας. Κατ’ αρχήν ο γιωργάκης ανέτρεψε τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, μετά απαγόρευσαν στον Πούτιν να πηγαίνει στο Αγιο Ορος, κορόϊδεψαν την πανίσχυρη Γκαζ προμ με το φυσικό αέριο, αδιαφορούν για τα αιτήματα για βάση στο Αιγαίο,(Σύρα) που θα έλυνε το θέμα μας με τους Τούρκους και γενικά φέρονται εχθρικά στη μεγάλη αρκούδα την εποχή που υψώνει ξανά το ανάστημά της …

Οπως οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες ψιθυρίζουν στους διαδρόμους της βουλής, τα βίντεο που έχουν στα χέρια τους, είναι πολλά.
Ετοιμάζουν ολόκληρη χολιγουντιανή παραγωγή, αν αυτά που λένε είναι αλήθεια, είπε ο Χατζηγκεμπελάου. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν απαλλάσσεται με την παραίτηση του Μπαλτάκου. Δεν φτάνει μόνο η παραίτηση
Οι χρυσαυγίτες υποστηρίζουν πως δεν έχουν στα χέρια τους συνομιλίες μόνο με τον Μπαλτάκο, αλλά και με άλλα στελέχη της κυβέρνησης. Ακόμη κι μ’ έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης… ))
Εχουμε λοιπόν ενεργοποίηση της Μόσχας κατ’ αναλογία με τους δυτικούς
Κι αυτό είναι το πιο σοβαρό που προκύπτει απ’ ολη αυτή την πολιτική θύελλα…

Εχει πει κι άλλα χειρότερα ο Μπαλτάκος για τον Σαμαρά? Στο Μαξίμου ανησυχούν. Υπάρχουν 4-5 ακόμη συνομιλίες Μπαλτάκου – Κασιδιάρη.
Τι λέει σ’ αυτές και πότε θα σκάσουν στον αέρα?
Στο Μαξίμου, μετά το σοκ, ακολούθησε η οργή για τις υπόγειες διασυνδέσεις του γραμματέα της κυβέρνησης με την Χρυσή Αυγή, είπαν τα κανάλια.
Ξέραν τις (ακροδεξιές τρίχες δηλαδή) αποψεις του, αλλά δεν πίστευαν οτι θα φτάσει και μέχρι εκεί, λέει το ρεπορτάζ που ακούγεται παντού.

Η αλήθεια δεν έχει σχέση με την αριστεροδεξιά παραπλάνηση των καναλιών, αλλά με το ότι ο Μπαλτάκος στοχοποιήθηκε μέρες πριν, ο Σαχλαμαράς τον άφησε ακάλυπτο ως απόβλητο, παρότι είναι κολητοί 30 χρόνια και εκδικείται. Αυτά σ’ ένα πλαίσιο βεβαίως, όπου δεν υπάρχουν ελληνικές υπηρεσίες ασφάλειας, ούτε ελληνικό κράτος Δικαίου, ούτε κάτι άλλο λειτουργεί πέρα απ τις συμμορίες των Αλήτ που “τρέχουν” τα δημόσια πράγματα προς το ιδιωτικό όφελος τους..
\
Η συνέχεια δηλαδή, μ’ όλον αυτόν τον πανικό που αποκαλύπτεται, γίνεται ακόμη πιό ενδιαφέρουσα...

ΠΗΓΗ