Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Πέντε χρόνια εργαζόταν στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία





   Εκτός υπηρεσίας τέθηκε από τον Δήμο Βόλου ένας υπάλληλος, ο οποίος κατέθεσε πλαστά πτυχία για την πρόσληψή του πριν από πέντε χρόνια. Ο έλεγχος της νομιμότητας των τίτλων σπουδών των εργαζόμενων στο Δήμο Βόλου, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για περίπου ένα χρόνο και πλέον, έφερε τις υπηρεσίες αντιμέτωπες με το δεύτερο περιστατικό υπαλλήλου, ο οποίος για να...


κερδίσει τη θέση εργασίας κατέθεσε πτυχία τα οποία επί της ουσίας δεν είχε αποκτήσει ποτέ.

Πρόκειται για ηλεκτροτεχνίτη, ο οποίος είχε προσληφθεί το 2010 με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, μετά από προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ το 2009.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε καταταχθεί δεύτερος στη σειρά του πίνακα κατάταξης υποψηφίων. Συνολικά είχε συγκεντρώσει 1.709 μόρια, εκ των οποίων τα 1.014 μόρια από τους τίτλους σπουδών που προσκόμισε ως δικαιολογητικά και οι οποίοι αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν δικοί του.

Ο τότε υποψήφιος και μέχρι προχθές εργαζόμενος στο Δήμο, είχε προσκομίσει πτυχίο ειδικότητας εσωτερικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων με βαθμό 17 και 2/7 και πτυχίο ειδικότητας εγκαταστάσεων κτιρίων και βιομηχανικών χώρων ηλεκτρολογικού τομέα με βαθμό 16 και 3/11. Μετά από διασταύρωση των πτυχίων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με το 4ο Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Ιωνίας (Εσπερινό), διαπιστώθηκε ότι τα πτυχία δεν αφορούν στο συγκεκριμένο υπάλληλο.

Στην απόφαση που υπέγραψε προχθές ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και αναρτήθηκε χθες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο εργαζόμενος επί πέντε χρόνια στο Δήμο, απολύεται και ταυτόχρονα διαγράφεται από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου.

Πηγή: taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου